ÇEYİZ PAKETİNİN MALİYETİ 50 BİN TL

Çeyiz takımı fiyatı ortalama 30 bin ila 40 bin TL arasında değişirken çeyizlik takımında her yıl 4-5 desen yeni ürün çıkabiliyor.

Tarih: 24.05.2023 18:02 Güncelleme: 24.05.2023 18:19
ÇEYİZ PAKETİNİN MALİYETİ 50 BİN TL

wwwgunebakiserzurum.com / Berivan POLAT

Çeyiz setini dizen, evlenecek olan bayanların kış aylarında çeyiz takımını almaları gerektiğini ifade eden çeyiz ürünleri satan mağaza sorumlusu Ömer Aslan, Mayıs ve Haziran aylarında çeyiz takımını almak isteyenler daha fazla  ücret ödeyeceklerini  söyledi.

Aslan, "Mart, Nisan aylarında genellikle çeyiz sezonu başlayıp onuncu aya kadar devam ediyor. Kış sezonunda çok fazla bir yoğunluğumuz olmuyor ama yaz aylarında düğün sezonu olduğu için çok yoğun oluyor. Bir çeyiz takımında ortalama 30 bin ila 40 bin TL arasında değişiyor. Çeyiz takımının içerisinde yemek takımı, kahvaltı takımı, çatal bıçak takımı, çelik-granit tencere takımı ve su takımı çeyiz de olabilecek her şey içinde oluyor. Çeyizlik takımında her yıl 4-5 desen yeni ürün çıkabiliyor. Bu da müşteriyi olumda yönde etkiliyor. Her gelen müşteriler yeni ürün görmek ve almak istiyor. Daha çok ağırlıklı sade porselen takımını alıyorlar.  Artık bir iki sene sonra çeyiz olayı bitmek üzere. Vatandaşlar artık tek tek çeyizlik grubunu almak istiyorlar. Porselen takımını tek alayım, kaşık bıçak takımı setini tek alayım, kahvaltı takımını alayım veya almayayım farklı bir şey alayım bu tarza yöneliyorlar. Her yıl yüzde 50-60 civarında bir artış oluyor. Çeyiz dizecek olan kadınlar kış aylarında çeyiz takımını almaları gerekiyor. Örneğin Mart ayında çeyizini alan bir kadın, daha uygun bir fiyata alırken, Mayıs ve Haziran aylarında yüzde 30'a daha pahalı alır. 4'lü bir çeyiz paketi 24 bin TL'den başlıyor. Bunun içinde yemek takımı, kahvaltı takımı, çatal bıçak takımı ve tencere grubundan oluşan bir settir. Biz kendimiz olarak bu paketin içine su takımı, granit seti takımını ilave ettiğimiz zaman tam bir takım oluyor buda fiyatı 31 bin TL oluyor. Ama tam bir çeyiz paketini almak istese maliyeti 50 bin TL olur. Müşteriler istedikleri zevke göre kendi çeyiz seti takımını kendisi oluşturup alıyor." dedi.