CHP Erzurum İl Başkanı hapis cezası aldı

CHP Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş, hakaret ve tehdit suçundan toplam 5 ay 27 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Tarih: 18.10.2023 11:00 Güncelleme: 18.10.2023 11:00
CHP Erzurum İl Başkanı hapis cezası aldı

Mahkemenin kararında, “Sanığın tekerrüre esas ilamı oluşu ve suç işlemeyeceği hususunda mahkememizde olumlu kanaat oluşmadığı” ifadelerine yer verildi.

 

İstanbul Oto Galerici ve İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Çağdaş Halk Derneği Genel Başkan Yardımcısı Tolgahan Erdoğan, CHP İl Başkanı Serhat Can Eş’e kendisine sosyal medya üzerinden sinkaflı yorumlarda bulunduğu iddiasıyla, tehdit ve hakaret suçlamasıyla dava açtı.

 

Hakaret ve tehdit

 

Memleket Partisi Erzurum İl Başkanlığından istifa ettikten sonra CHP Erzurum İl Başkanlığı görevine getirilen Serhat Can Eş’e hakaret ve tehdit suçlamasıyla dava açıldı. İstanbul Anadolu Adliyesi 20. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada karar çıktı.

 

 

Mahkemede olumlu kanaat oluşmadı

 

Mahkemece verilen kararda CHP Erzurum İl Başkanı Eş’e indirime gidilerek hakaret suçundan 2 ay 5 gün, tehdit suçundan ise 3 ay 22 gün olmak üzere toplam 5 ay 27 gün hapis cezası verildi. Kararda, ‘Sanığın tekerrüre esas ilamı oluşu ve suç işlemeyeceği hususunda mahkememizde olumlu kanaat oluşmadığından sanık hakkında CMK’nın 231/5 maddesi gereğince hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına, TCK’nın 51. Maddesi gereğince cezanın ertelenmesine ve TCK’nın 50. Maddesi gereğince seçenek yaptırımlarına çevrilmesine yer olmadığına’ ifadeleri yer aldı. CHP’li Başkan Eş’in cezası bu gerekçelerle ertelenmedi. 

 

Öte yandan 18 bin 532 TL tutarındaki mahkeme masraflarının da Eş’in karşılayacağına dair karar verildi. CHP Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş, karara itiraz etti. Eş, itiraz üzerine mahkemece yeniden yargılanacak. 

Kaynak: Pusula Gazetesi