CHP, Mansur Yavaş'ın adaylığını açıklayacak mı?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in İstanbul ve Ankara dahil olmak üzere 81 ilde aday çıkaracaklarına ilişkin açıklamasını değerlendirmekten kaçındı.

Tarih: 08.09.2023 14:44
CHP, Mansur Yavaş

"CHP neden adaylığınızı açıklamadı?" sorusuna da Yavaş, "Henüz Sayın Genel Başkan ile yan yana gelebildiğimiz bir etkinlik olmadı. Açıklar herhalde bugün, yarın bekliyorum" cevabını verdi.

Mansur Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklayacağını söyledi. "Bugün yarın bekliyorum" diye konuştu.

Yerel seçimlere adım adım yaklaşılırken özellikle "CHP ve İYİ Parti işbirliği yapacak mı?" sorusu merak ediliyordu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise "İstanbul, Ankara dahil 81 ilde kendi adayımızı çıkaracağız" vurgusu yaptı. Yavaş'a Akşener'in o çıkışı soruldu. Sözcü Gazetesi'ne konuşan Yavaş, yorum yapmaktan kaçındı. "Dört milyon seçmenimiz var. Hepsinin oyuna talibiz, o kadar. Önümüzdeki günlerde gerekirse açıklama yaparız" dedi.

"İttifak sağlanamazsa ne olur?" sorusuna ise Yavaş, "Ben iddialıyım. Dört buçuk yıldır çalışıyorum. Ankara halkı bu konuda bize onay veriyorsa devam ederiz, vermiyorsa elle gelen düğün bayram derler ya, bizimki de o. Ama her halükarda iddialıyız" cevabını verdi.

Yavaş adaylığının kesinleşmediğine dikkat çekti. Adaylığının kesinleşmesi için CHP Parti Meclisi'ni işaret etti. "Ancak biz adayız diye çalışmalarımıza başladık" diye de ekledi. "CHP neden adaylığınızı açıklamadı?" sorusuna da Yavaş, "Henüz sayın genel başkanla yan yana gelebildiğimiz bir etkinlik olmadı. Açıklar herhalde bugün, yarın bekliyorum" dedi. HABER MERKEZİ