CHP’de danışman krizi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçmişte kendisine yönelik hakaret içerikli paylaşımlar yapan Perinaz Mahpeyker Yaman'ı danışman atadığına yönelik tartışma devam ediyor.

Tarih: 03.09.2023 17:01 Güncelleme: 03.09.2023 21:22
CHP’de danışman krizi

CHP’de danışman krizi devam ediyor. Eski AK Parti Milletvekili Aday Adayı Perinaz Mahpeyker Yaman'ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanı olarak atandığı iddialarına yalanlama geldi. CHP Sözcüsü Faik Öztrak iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Sosyal medya hesabından konuyla ilgili bir paylaşım yapan Öztrak, "4 Haziran tarihinden itibaren genel başkanımız tüm danışmanlarının görevini sona erdirmiştir. O tarihten sonra MYK üyesi arkadaşlarımız tarafından da ifade edildiği gibi medyada tartışılan ismin danışmanlığa atanması söz konusu değildir" dedi.

Parti içinden ilk tepki ise, CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer'den geldi. Taşcıer, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Partimizde, laiklik karşıtı, Atatürk düşmanı bir kişinin hem de kadın ve aile politikalarından sorumlu danışman olarak bulunması, görevden alınmış dahi olsa kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Bir gazeteci, köşe yazısında Perinaz Mahpeyker Yaman’ın 26 Mayıs’ta Kılıçdaroğlu tarafından danışman olarak atandığı iddiasını ortaya atmıştı.CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem’in iddiayı yalanması üzerine, Yaman’ın 28 Mayıs’taki cumhurbaşkanlığı seçiminden iki gün önce danışman olarak görevlendirilmesine ilişkin ıslak imzalı belge ortaya çıktı.

Bunun üzerine CHP’den paylaşılan bilgi notunda, 4 Haziran 2023 tarihli genelge ile o tarihe kadar görev yapan genel başkan danışmanlarının görevlerinin sonlandırıldığı açıklandı.

HABER MERKEZİ