CHP’de danışman krizi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçmişte kendisine yönelik hakaret içerikli paylaşımlar yapan Perinaz Mahpeyker Yaman'ı danışman atadığına yönelik tartışma devam ediyor.

Tarih: 06.09.2023 10:36
CHP’de danışman krizi

Konuyla ilgili Kılıçdaroğlu, "Araştırma yapacak zamanım yoktu. Mesajlarını bilseydim elbette atamazdım" sözlerine çok tepki geldi. Grup Başkanı Özgür Özel "Kabul edilemez hata var" derken, Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın ise "Danışman atamak için parti meclisinin onayı alınmalı" önerisini getirdi.

Parti içinden tepkiler sürüyor, CHP’de danışman krizi devam ediyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski AK Parti Milletvekili Aday Adayı Perinaz Mahpeyker Yaman'ı danışman olarak atadığını kabul etti. "Araştırma yapacak zamanım yoktu, mesajlarını bilseydim elbette atamazdım" dedi.

Ancak bu açıklama öncesi partiden yalanlama mesajları gelmişti.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları ile çelişen ifadelere, CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın tepki göstererek “Böyle bir danışman çalıştırmadık, söyleyenleri de yalanlıyorum dersen sonra da genel başkan ‘O tweetleri görseydim ben danışman olarak almazdım’ diye açıklama yaptığında biz burada farklı sözleri söyleyen bir parti konumuna gelmiyor muyuz?” sözlerini kullandı.

Günaydın, "Danışmanların göreve başlayabilmeleri için parti meclisinde salt çoğunluğu alabilecek oya sahip olması lazım" dedi.

Genel merkezden bu konuda son açıklama CHP Sözcüsü Faik Öztrak'tan geldi. Öztrak, “Daha fazla açıklamaya gerek yok” dedi. HABER MERKEZİ