CHP'de gözler çizilecek yol haritasında

Değişim tartışmalarının sürdüğü CHP cephesinde art arda açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Tarih: 07.08.2023 16:18
CHP

"MUTLAKA BİR AJANDAMIZ OLACAK AMA BELİRLİ GÜNÜ YOK"

Seçimlerin ardından CHP'de başlayan değişim tartışmalarıyla ilgili yeni açıklamalar ve iddialar devam ediyor. Gözler bir yanda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun seçimlerin ardından dillendirdiği değişim taleplerini somutlaştıracağı açıklamasına çevrildi. O açıklamanın 10 Ağustos'a kadar olması bekleniyordu ancak tarihin değişebileceği de konuşuluyor.

İmamoğlu, seçimden sonra başlattığı değişim hareketiyle ilgili kurduğu internet sitesine gelen önerileri geçtiğimiz günlerde paylaşmıştı. O paylaşımda da "Toplum, CHP'de lider ve yönetiminin değişmesini, bu değişimin hem kuşak hem vizyon ekseninde olmasını istiyor" başlığı öne çıkarılanlar arasındaydı. Bu paylaşımın ardından "İmamoğlu genel başkanlığa mı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na mı adaylığı düşünüyor?" sorusu daha çok dillendirilmeye başlandı. Şimdi gözler İmamoğlu'nun ne açıklayacağı ve yol haritasında.

CHP'Lİ ÖZEL TUTUM BELGESİ Mİ AÇIKLAR?

Ama sadece İmamoğlu değil, geçtiğimiz günlerde genel başkanlık için yeşil ışık yakan açıklamasıyla dikkat çeken Grup Başkanı Özgür Özel'in de yol haritası konusunda bazı çalışmalar yaptığı konuşuluyor. Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre; Özel kapsamlı bir tutum belgesi üzerinde çalışıyor. Değişim talepleri doğrultusunda partinin yönetim mimarisine ilişkin önemli yenilikler içeren öneriler gündeme getirmesinin beklendiği ifade ediliyor. Kulislerde o belgenin İmamoğlu'nun açıklaması sonrasına kalabileceğinden söz ediliyor.

ÖZTRAK: TABİİ Kİ YENİLENECEĞİZ

Kulislerde bu gelişmelere takip edilirken, CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Tekirdağ'da Süleymanpaşa 4. Olağan İlçe Kongresi'nde konuştu. Öztrak, önce "CHP Genel Başkanı her iki oydan bir tanesini aldı" vurgusu yaptı. Ardından da "Tabii ki yenileneceğiz, yenileniyoruz. Bu kongreyi niye yapıyoruz? İlçe başkanlarımız değişiyor, il başkanlarımız değişecek, kurultay delegelerimiz değişecek, parti yönetimi değişecek. Süreci biz başlattık" ifadelerini kullandı. HABER MERKEZİ