CHP’de tek aday için kritik 48 saat

CHP il kongreleri devam ediyor. Gözler de kurultay için önemli eşikler olan, Ankara ve İstanbul kongrelerine çevrilmiş durumda.

Tarih: 21.09.2023 14:25
CHP’de tek aday için kritik 48 saat

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun her iki il için de tek aday ile kongreye gidilmesini istediği öğrenildi. Ancak değişimden yana olan adaylar geri adım atmıyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2 ilde tek adayla kongreye gitmek istiyor. Ancak değişimciler kendi adaylarının arkasında duruyor. 38. Olağan Kurultay öncesi kritik öneme sahip Ankara ve İstanbul il kongreleri için görüşme trafiği var.

Ankara kongresi bu hafta sonu düzenlenecek. O nedenle tek aday için CHP genel merkezi ile ilçe yöneticileri arasında yoğun görüşme trafiği var.

Edinilen bilgilere göre, Ankara’da genel merkezin adayı Ümit Erkol, değişimcilerin adayı Sercan Çığgın olacak. Çığgın’ı sızdırılan gizli zoom toplantısına katılan CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl ve Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar destekliyor.

Kılıçdaroğlu’nun Fethi Yaşar ile genel merkezde 19 Eylül’de bir görüşme yaptığı, “Tek aday tek liste ile girelim” dediği, Yaşar’ın ise, ‘olumsuz’ yanıt verdiği öğrenildi.

8 Ekim’de yapılacak İstanbul il başkanlığı seçimi için ise genel merkezin Cemal Canpolat ya da Selçuk Sarıyer’i aday yapması bekleniyor. Henüz karar verilmedi.

İstanbul örgütünde etkin bir isim olan CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’da, Özgür Çelik’i destekliyor.

Genel merkez tarafından değişimcilerle yapılan görüşmelerde tek aday talebi dillendiriyor. Ancak o talep olumlu karşılanmıyor.