CHP'li Öztunç'tan Davutoğlu'na sert tepki

Millet İttifakı'nda gündem seçim başarısızlığı... Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, İYİ Parti lideri Meral Akşener'in seçim öncesi açıklamalarını andıran açıklamalar yaptı.

Tarih: 02.08.2023 13:41
CHP

Gazeteci Ruşen Çakır'ın sorularını yanıtlayan Davutoğlu, CHP listelerinden seçime girme kararının son tercihi olduğunu söyledi. Davutoğlu'na CHP kanadından sert yanıt geldi.Muhalefetin seçim yenilgisi sonrası seçim sürecine Millet İttifakı çatısı altında giren partilerden dikkat çeken açıklamalar gelmeye devam ediyor. Şimdi gündem "Yanlış strateji mi uygulandı?" sorusu.

DAVUTOĞLU "AKŞENER" GİBİ KONUŞTU

Seçim öncesi dönemde İYİ Parti lideri Meral Akşener'in 72 saat süren masadan kalkma hamlesine muhalefetin tepkisi büyük olmuştu. Muhalefetin içinden o döneme dair ilgi çekici açıklama, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'ndan geldi. Davutoğlu, CHP listelerinden seçime girmelerine ilişkin pişmanlık içeren ifadeler kullandı. "En son tercihim seçime CHP listelerinden girmekti. 3 parti gelin birlikte girelim dedim. İYİ Parti'ye teklif götürdüm. Bu sağ seçmen CHP'ye oy vermez, beraber olalım dedim. İYİ Parti'ye de Sayın Akşener'e de söyledim. Partilerimiz arasında görüşmeler oldu. Üçlü, DEVA, Saadet, Gelecek olmayınca İYİ Parti ile de konuştum. Sonra Saadet ile sonra tekrar konuştuk. Büyün yolları denedik. Sonra kimse dönüp de bizim oportünist bir tavır sergilediğimizi iddia edemez" dedi.

ÖZTRAK: CEVAP VERME USULÜMÜZ YOK

Davutoğlu'nun o çıkışına CHP Genel Merkezi'nden ne cevap gelecek merak edilirken, MYK sonrası kameralar karşısına geçen Parti Sözcüsü Faik Öztrak o soruya cevap vermekten kaçındı. "Bizim sayın genel başkan değerlendirmelerine cevap vermek gibi usulümüz yoktur. Takdir kamuoyunundur" dedi.Davutoğlu'nun o çıkışına CHP Genel Merkezi'nden ne cevap gelecek merak edilirken, MYK sonrası kameralar karşısına geçen Parti Sözcüsü Faik Öztrak o soruya cevap vermekten kaçındı. "Bizim sayın genel başkan değerlendirmelerine cevap vermek gibi usulümüz yoktur. Takdir kamuoyunundur" dedi.

ÖZTUNÇ: KİMSE KAFANIZA SİLAH DAYAMADI

Öztrak böyle konuştu ancak Davutoğlu'na CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç'tan sert tepki geldi. Öztunç, Meclis'te yaptığı açıklamada "Kendi görüşü, saygı duyarız ama girmeseymiş. Kimse Davutoğlu'nu zorla getirip CHP listelerinden aday yapmadı. Kimse kafalarına silah dayayıpta buradan aday olun demedi. Seçimler gelecek yine. Tel başlarına girsinler, boylarının ölçüsünü alsınlar" ifadelerini kullandı. HABER MERKEZİ