Çiçek fiyatlarında büyük artış

14 Şubat Sevgililer günü dolayısıyla çiçekçiliklerde büyük bir hareketlilik yaşanırken, çiçek almak isteyenler ise yüzde 100 zamlanmış ürünlerle karşılaşıyorlar.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Çiçek fiyatlarında büyük artış

Günebakış/Muhammed COŞKUN

Sevgililer günü sebebiyle çiçekçilerin yolunu tutanlar, yüzde 100 oranında çiçek fiyatlarında artışla karşılaştılar. Fiyatların artmasını üreticilerin yaşadığı soğuk hava sorununa bağlayan çiçekçiler, zammın ilk kez bu kadar arttığını da belirttiler.

Çiçek satışlarını ve fiyatları anlatan esnaf Vural Albayrak, ?Bu yıl çiçek satışları iyi durumda. Önemli bir hareketlilik var. Normal zamana göre satışlar yüzde 100 aşkın arttı. Sevgililer günü gelmeden bu eviyeye ulaştı satışlar. Herkes önceden ayarlattırıyor. Özellikle adrese teslim yapılıyor. Ancak bu yıl çiçeklerin satışları yüzde 100 arttı. Genelde özel günlerde bir artış yaşanırdı. Ancak bu yıl daha fazla oldu. Üreticiler bize havaların soğumasından dolayı üretimde düşüş olduğunu ve bundan dolayı fiyatların zamlandığını söylediler.? dedi.

EN ÇOK GÜL VE ORKİDE TERCİH EDİLİYOR

Çiçeklerde en çok tercih edilenleri aktaran Albayrak, ?Çiçek satışlarındaki sevgililer günü yoğunluğunda en çok tercih edilen çiçekler de değişiyor. Bunların başında gül geliyor. Sevgililer en çok güllerle birbirlerini sevgilerini anlatıyor. İkinci sırada ise orkide geliyor. Orkide bilindiği gibi pahalılığıyla da ön planda. Ancak yoğun bir ilgi görüyor.? diye konuştu.