Çiftçi sicil affından umutlu

Yakutiye Ziraat Odası Başkanı İslam Yıldırım, sicil affına çiftçinin ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, afla beraber tarımla uğraşan üreticilerde ciddi bir rahatlama olacağını, bununda üretime yansıyacağını kaydetti.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Çiftçi sicil affından umutlu

Günebakış/Muhammed cOŞKUN

Çiftçinin, borçlarından dolayı oluşan sicil affına yönelik kanun tasarısı TBMM gündemine girdi. Gündeme gelen sicil affı tasarısı çiftçileri umutlandırdı. Daha önceden borçlanan ve borcunu zamanında ödeyemeyen çiftçinin hiçbir kredi desteklerinden yararlanamadığına dikkat çeken Yakutiye Ziraat Odası Başkanı İslam Yıldırım, sicil affının yasallaşmasıyla beraber üreticinin ilerleyebileceğini söyledi.

ÇİFTÇİNİN ELİ GÜÇLENECEK

Çiftçinin ekonomik durumu ve borç yükü hakkında değerlendirmelerde bulunan Başkan Yıldırım, ?Erzurum çiftçisinin yüzde 90´ı daha önceki aldığı ve zamanında ödeyemediği borçlardan dolayı kara listede yer alıyor. Özellikle Ziraat Bankası ve kredi kooperatifleri üzerinden, devletin verdiği kredi desteklemelerinden yararlanamıyordu. Bu desteklemelerden yararlanmayanlarda çiftçilerdi. Böyle bir sicil affı yasası çiftçi için oldukça önemli. Eğer bu tasarı yasallaşırsa, çiftçinin eli güçlenecektir. Buda hem Erzurum hem de ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır. Bu kanundan sonra çiftçinin önüne açılacak ama yine çıkarılan desteklemelerden yararlananların asıl çiftçilerin yararlanabilmesi için sıkı kontrol yapılmalı.? dedi.