Çiftçi ödemeleri gerçekleşti

Erzurum Pancar Ekicileri Kooperatifi 2023 yılı ürün alımını tamamlayarak çiftçiye ödemelerini yaptı.

Tarih: 16.02.2024 10:53 Güncelleme: 17.02.2024 00:30
Çiftçi ödemeleri gerçekleşti

www.erzurumgunabakis.com/ Sedanur Bingöl 

Ortaklarının tarımsal faaliyetlerinde kullandıkları her türlü girdinin teminini, dağıtımını, denetimini ve koordinasyonunu yapan Erzurum Pancar Ekicileri Kooperatifi 2023 yılı ürün alımını tamamlayarak çiftçiye ödemelerini yaptı. 

Ortaklarının tarımsal faaliyetlerinde kullandıkları her türlü girdinin teminini, dağıtımını, denetimini ve koordinasyonunu yapan Erzurum Pancar Ekicileri Kooperatifi 2023 yılı ürün alımını tamamlayarak çiftçiye ödemeleri gerçekleştirirken, Kooperatif Bölge Müdürü Feridun Oğuz, 2023 yılında çiftçiden alınan ürünler ve çiftçiye yapılan ödemeler hakkında bilgiler vererek 2024 yılı hedeflerinden bahsetti. 

Konuşmasına 2023 yılında çiftçiden alınan ay çekirdeğine yaklaşık olarak 103 bin TL ödeme Gerçekleştirdiklerini ifade ederek başlayan Feridun Oğuz, “2023 yılında 3 bin 800 ton çerezlik ay çekirdeği için 103 bin TL ödeme gerçekleştirdik ama bu yıl 5 bin tona kadar ay çekirdeği almayı hedefliyoruz” söylemlerinde bulundu.

Oğuz, “Ortaklarımızdan ürün alımı tamamladık ve ilk olarak alınan bu ürünlerin de değerlendirmesini yaparken sonrasında ise çiftçi ödemelerini gerçekleştirdik. Şu andaki çalışmalarımız ise ortaklarımızın ihtiyacı olan tarımsal tedarikinin sağlanması yönünde olup, işte gübre, yem, tarımsal alet/ekipman ve ilkbaharda kullanabilecekleri tohum gibi türlü ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik şu anda tedarik çalışmalarımız sürmektedir” diye konuştu. 

Oğuz, 2024 yılında çerezlik ay çekirdeği alımlarının 5 bin tona çıkarılmasıyla alakalı olarak yeni bir yatırım yaptıklarını açıklayarak, “Erzurum’un Pasinler İlçesine, ay çekirdeği ve buğday tohumu eklemek için tesis kuruyoruz” dedi. 

Buğday alımları hakkında da bilgiler veren Oğuz, geçtiğimiz yılda yüklü miktarda buğday alımları yapmadıklarının altını çizerken, Toprak Mahsulleri Ofisinin Çiftçiye bu konuda destekçi olduğunu belirtti ve TMO’nun ürünleri iyi fiyatta değerlendirmesi ile Pancar Kooperatifinin buğday alımları yapmasına gerek kalmadığını dile getirdi.