Çiftçilere 'inek nasıl doğurulur' dersi!

İnek doğum sezonunun başlaması ile birlikte Erzurum çiftçisine ölü doğumların önüne geçmek için 'inek doğum eğitimleri' verilmeye başlandı.

Tarih: 10.01.2022 16:15
Çiftçilere

Sinan AYDIN

İneklerde doğum sezonu başladı, Erzurum'da Veteriner Hekimler tarafından çiftçilere ölü doğumların önüne geçmek için inek doğum dersi verilmeye başlandı. Bu kapsamda Oltu İlçe Tarım ve Orman Müdürü Temel Aslan tarafından mahalle mahalle köy köy gezilerek çiftçilere sağlıklı inek doğumu konusunda çeşitli eğitimler verilmeye başlandı. 

EĞİTİMLERE KÖYLÜLERİN İLGİSİ BÜYÜK

Oltu İlçesinde ineklerde doğum sezonun başlamasıyla birlikte köylerde, doğum, buzağı bakımı, bitkisel üretim ve tarımsal desteklemelerle ilgili eğitimler veriliyor. Bu kapsamda Oltu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü  Veteriner Hekimi Muhammet Öz, önceki gün Nüğürcük ve Ayyıldız köylerinde eğitimler verdi. Köylüler ölü dana ve ölü kuzu doğumlularının önüne geçmek için Veteriner Hekimi pür dikkat dinlediler. Eğitimlere, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Temel Aslan'da katıldı, '' yakın ilgi ve alakalalarından dola tüm katılımcılarımıza teşekkür ederiz.'' dedi.