Çiftçinin mağdur olmaması için sigorta şart

Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği Erzurum Bölge Müdürü Ali Karaarslan, Çiftçinin doğal afetlerden mağdur olmaması için sigorta faaliyetlerine yoğunluk verdiklerini bildirdi.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Çiftçinin mağdur olmaması için sigorta şart

Günebakış/Muhammed COŞKUN

Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği Erzurum Bölge Müdürlüğü, düzenlediği toplantıda personelini bilgilendirdi. Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü´nde düzenlenen toplantıda konuşan Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği Erzurum Bölge Müdürü Ali Karaarslan, özellikle çiftçinin mağdur olduğu durumlara yönelik ağırlık verilmesi gerektiğini vurguladı.

Tarım ve hayvancılık sigortalarının önemine dikkat çeken Karaarslan, ?Amacımızın, üreticimize sadece kredi verip, zamanı geldiğinde de geri istemek olmadığını belirtmek isterim. Tarım Kredi Kooperatifleri olarak, tüm ortaklarımız en iyi hizmete layıktır düşüncesindeyiz. Sahaya çıkarak çiftçi ve ortaklarımızla bire bir yüz yüze görüşerek Tarım Kredinin faaliyet ve hizmetlerini, yaptıklarımızı ve yapabileceklerimizi anlatmalıyız. Çiftçiye yakın olma, iç içe olma, ihtiyaçlarını karşılama konusunda her türlü fikirlerine açığız. Sigortacılık konusunda çiftçiyi bilgilendirmek konusunda daha aktif rol alıyoruz. Üreticilerimizi, çiftçimizi, ortaklarımızı tarım sigortası konusunda bilgilendirerek tarım sigortası yaptırmalarını sağlamaktayız. Tarım Sigortası ile ürünlere gelebilecek olası afet durumunda üreticilerin ve ortaklarımızın emekleri korunmuş mağdur olmasının önüne geçilmiş olacaktır. Burada sadece kazanmak değil, çiftçinin kazanması, ülke ekonomisinin kazanması demektir.? dedi.