Çiftçiye destekleme müjdesi!

Erzurum Tarım ve Orman Müdürlüğü, çiftçilerin beklediği Bireysel Sulama Makine Ve Ekipman  Alımlarının Desteklenmesi hibe  programının uygulama rehberinin resmi gazetede yayımlandığını duyurdu.

Tarih: 14.01.2022 18:27
Çiftçiye destekleme müjdesi!

Sinan AYDIN

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında Bireysel Sulama Makine Ve Ekipman  Alımlarının Desteklenmesi (Hibe Programı) 17.Etap Uygulama Rehberi Yayınlandı. Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, çiftçilerin beklediği hibe destek programlarından biri olan  Bireysel Sulama Makine Ve Ekipman  Alımlarının Desteklenmesi hibe programın ın uygulama rehberinin resmi gazetede yayımlandığını duyurdu. Yapılan açıklamada, şöyle denildi:

SON BAŞVURU TARİHİ 28 ŞUBAT 2022

" Resmi Gazete'de yayınlanan 25 Şubat 2021 tarih ve 31406 sayılı "Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında Bireysel Sulama Makine Ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Hakkında Tebliğ (Tebliğ No: 2021/07)" ile 18 Aralık 2021 tarih ve 31693 sayılı değişiklik yapılmasına dair tebliğ (Tebliğ No: 2021/47) kapsamında Bakanlığımızca 2022 yılı Uygulama Rehberi yayınlamıştır. Proje başvuruları 10 Ocak 2022 tarihi itibariyle başlamış olup 28 Şubat 2022 mesai bitimine kadar İl Müdürlüğümüze yapılması gerekmektedir. Başvuru konuları : İlimiz üreticileri ve tüzel kişilikler tarafından yapılacak, a) Tarla içi damla sulama sistemi kurulması, b) Tarla içi yağmurlama sulama sistemi kurulması, c) Tarla içi mikro yağmurlama sulama sistemi kurulması, ç) Tarla içi yüzey altı damla sulama sistemi kurulması, d) Lineer veya Center Pivot sulama sistemi kurulması, e) Tamburlu sulama sistemi kurulması, f) Güneş enerjili sulama sistemi kurulması ile ilgili yatırımlar  %50 hibe ile desteklenecektir.

BAŞVURU ŞARTLARI ŞÖYLE

Başvuru şartları ise; Çiftçi Kayıt Sistemi'ne güncel veriler ile kayıtlı olan gerçek ve tüzel kişiler başvuruda bulunabilecektir. Kolektif şirket, limited şirket ve anonim şirket şeklinde kurulmuş olan şirketler, ana sözleşmelerinde tarımsal üretim yapabileceklerinin belirtilmesi şartı ile tüzel kişilik olarak başvurabilir. Başvuru sahibi gerçek ve tüzel kişilerin kamudan bağımsız olması gerekmektedir. Başvurular için temel kriter olan Bakanlığımız kayıt sistemlerine kayıtların yapılması/güncellenmesi hususunda üreticilerimizin dikkat etmesi gerekmektedir. Hibe destek oranı; Tebliğ kapsamında kabul edilen başvurularda, hibe sözleşmesinde belirlenen hibeye esas mal alım tutarının KDV hariç %50'sine hibe yoluyla destek verilmektedir. Hibeye esas mal alım tutarı gerçek kişiler ve tüzel kişiler için 1.000.000.-TL.dir. Başvuru bütçeleri KDV hariç hazırlanır. Program hakkında bilgi almak isteyenlerin İl Müdürlüğümüz Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü İl Proje Yürütme Birimine başvurmaları halinde kendilerine teknik destek verilecektir.''