Çiftçiyi rahatlatan açıklama Ilıcalı´dan Yapılandırma yürürlükte

Çiftçinin uzun süredir beklediği yapılandırma kararı çıktı. Çiftçi, bugünden itibaren 3 ay içerisinde yapılandırmasını gerçekleştirerek, borcunu belirlenen taksit aralığında ödeyebilecek.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Çiftçiyi rahatlatan açıklama Ilıcalı´dan  Yapılandırma yürürlükte

Günebakış/Muhammed COŞKUN

GÜNEBAKIŞ´ın sürekli gündemde tuttuğu çiftçi borçlarının yapılandırılmasına yönelik, beklenen adım atıldı. Bugünden itibaren 3 ay içerisinde Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine borcu olan çiftçi, yapılandırma ile borcunu taksitler halinde ödeyebilecek. Yapılandırmada çiftçiye ödeme kolaylığı da getirildi.

Uzun süredir çiftçiler tarafından beklenen uygulamalardan birisi olan borçların taksitlendirmesi yasallaştı. Borcu olan çiftçi bugünden itibaren borçlarını 5 takside kadar bölebilecek. Konuyla ilgili çiftçilere duyuruda bulunan Doğu Anadolu Tarımsal Üreticiler ve Besiciler Birliği Başkanı Nazmi Ilıcalı, ?Banka ve tarım kredi kooperatiflerinin konuyla ilgili çiftçiye bilgi vermediğini, haberleri yokmuş gibi davrandıkları yönünde duyum aldık. Bizde çiftçiye bilgilendirmek adına böyle bir duyuruda bulunuyoruz. Başvuru süresi kısa olmasından dolayı çiftçiler bu günden itibaren 3 ay içerisinde yapılandırma yapmak için borcunun olduğu yere başvurması gerekiyor. Borçlarını peşin ödeyenler doğrudan faizsiz olarak işlem yaparken, taksitlendirecek olanlar basit usulde taksit başı yani yıllık yüzde 11 faiz uygulanacak. Yapılandırma yapıldıktan sonra ilk taksit 2018 yılının Ekim ayına kadar ödenmesi gerekiyor. Bu yerlere oldukça fazla çiftçimizin borcunun olduğunu düşünürsek uygulama oldukça yerinde.? dedi.