ÇİFTE KARDEŞLER TÜRBESİ KADERİNE TERK EDİLDİ

Erzurum’un Yakutiye ilçesine bağlı Habip Efendi mahallesinde bulunan Çifte Kardeşler Türbesi kaderine terk edilmiş durumda. Türbe bakımsızlıktan viraneye dönerken, yetkililerin tarihi türbeye sahip çıkması isteniyor.

Tarih: 04.06.2023 19:15
ÇİFTE KARDEŞLER TÜRBESİ KADERİNE TERK EDİLDİ

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan KUMRU

Türbenin etrafını otların kaplaması yüzünden Çifte Kardeşler türbesinin görünmediğini ifade eden vatandaşlar,  Erzurum da bulunan türbelerin birçoğunun bakımsız ve sahipsiz olduğunu bir an önce yetkilileri göreve davet ettiklerini ve bu duruma çözüm bulmaları gerektiğini söylediler.

Vatandaşlar,” Çifte Kardeşler sahipsiz kaldığı için bakımsız haldedir. Çifte Kardeşler Türbesinde iki tane mezar bulunuyor. Ve bu mezarların etrafını ot bağladığından dolayı mezarları göremiyoruz. Ayrıca mezar başlarında bulunan kitabeleri etrafında ki ağaç dallarının kapatmasından dolayı ve uzak yere konulmasından dolayı da görünmeyen yer de kalmaktadır. Vatandaşların çoğu burada türbe olduğunu bile bilmiyorlar. Erzurum da çok fazla sahipsiz ve bakımsız türbe bulunuyor. Çifte Kardeşler türbesi de bunlardan biridir. Yetkililerin bir an önce bu türbelerin bakımı ve öne çıkarılması için el atmalarını istiyoruz. Bu türbelerin hepsi birer manevi hazinemizdir. Türbeler de yatan zatların hepsi Erzurum için önemli kişilerdir. Zamanında şehrimize hizmet vermişlerdir. Bu zatların hepsini unutmamamız gerekiyor. Çünkü türbe kültürü bizlere Osmanlı dönemlerinden kalma miras olması ve geçmişimizi gelecekte ki nesillerimize aktarmak için birer araç olduğunu düşünüyoruz.  Geçmişini önemsemeyen bir nesil geleceğini inşa etmekte zorluk çekebilir. Gün geçtikçe değerlerimizi kaybediyoruz. Sürekli gelip buraya dua ediyoruz. Neden ilgilenmiyorlar? Çok bakımsız halde. Biz vatandaşlar olarak bu duruma el atılmasının gerektiğini ve çözüm üretilerek bu sorunların ortadan kalmasını istiyoruz. Bu yüzden yetkilileri göreve davet ediyoruz.”