Çilek tadında bir gelir kaynağı

ORKÖY kapsamında oluşturulan çilek yetiştiriciliği destekleri, orman köylüleri için tatlı bir gelir kaynağı oluyor.

Tarih: 24.10.2022 11:30
Çilek tadında bir gelir kaynağı

Sinan AYDIN

ORKÖY kapsamında oluşturulan çilek yetiştiriciliği destekleri, Erzurum'un Tortum, Uzundere, Oltu, Olur, İspir ve Pazaryolu ilçelerinde de orman köylüleri için tatlı bir gelir kaynağı oluyor.  Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü'nün Orköy Projesi kapsamında çilek yetiştiren ailelere hibe desteği sağlanıyor. Erzurum'un Akdeniz iklimine benzeyen ilçelerinde de Türkiye'nin birçok il ve ilçesinde olduğu gibi devlet desteği ile çilek yetişiriciliği yapılıyor.

Orman köyü nedir?

Orman köyü; mülki sınırlar içerisinde devlet ormanı bulunan köyler ile daha önce orman köyü iken 12 Kasım 2012 tarihli ve 6360 sayılı Kanun'la mahalleye dönüşen yerler orman köyü olarak tanımlanır.

Orman köylüsü kime denir?

Orman köylüsü : orman köyü/mahallesinde kredi ve hibe tespit tarihi itibarıyla en az bir yıl süreyle ikamet eden halkı ifade eder.

ORKÖY ödemeleri nasıl yapılır?

Müşteri, ödemelerini Banka'nın Temerküz Şube nezdindeki ORKÖY Gelir Hesabına, ORKÖY Gelirleri için özel olarak Banka tarafından hazırlanan Kurumsal Tahsilât Programı aracılığıyla Şube gişelerinden ve/veya gişe dışı tahsilât kanallarından yapabilir.