Cilt Bakımlarının Ayda Bir Kez Mutlaka Yapılması Gerekiyor!

Cilt Bakımlarının Ayda Bir Kez MProfesyonel cilt bakım uzmanı Aysel Gül, profesyonel cilt bakımı aşamalarından, öncesinden ve öneminden bahsetti. utlaka Yapılması Gerekiyor!

Tarih: 21.10.2023 18:34
Cilt Bakımlarının Ayda Bir Kez Mutlaka Yapılması Gerekiyor!

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ 

Öncelikle cilt bakımı öncesinden söz eden Aysel Gül, cilt bakım ürünlerinin cildin yapısına göre değiştiğini söyledi. 

“Kişinin geldiği zaman ilk öncelikle zil analizi yapılır. Daha önce yapılan işlemlerde herhangi bir reaksiyon gösterip gösterilmediği hakkında bir ön görüşme sağlanır. Cilt bakım ürünlerine karşı bir alerjen varsa bunun deneme aşamaları vardır. Bununla birlikte kişinin eğer bir alerjisi yoksa dahi kişinin kendi cilt yapısına göre kullanılacak ürünler farklılık göstermekle beraber yapılacak işleminde aşamaları farklılık gösterebiliyor. İşlem sırasında cildi analiz ettikten sonra kişinin cildi yağlı bir cilt, kuru bir cilt veya karma cilt diye adlandırdığımız cilt türlerinden birisi olabiliyor. Buna bağlı olara yapacağımız işlemin sıralaması da değişkenlik gösterecektir. Ürünlerimizi ona göre seçer ve işlemlere başlanır. İşlem sırasında müşterinin cildi olabildiğince uygun ürünlerle temzilenmesine özen gösterilir.” 

Sözlerine, “İşlem sırasında amaç, profesyonel anlamda temizlik yapmaktdır. Cildin ortalama 28-30 gün aralıklarla yeni hücre oluşumu dediğimiz bir sirkülasyonu vardır” şeklinde devam eden Aysel Gül, 

“Genel anlamda yapılan tüm işlemlerin ayda bir kez yapılması gerekiyor. Bunun amacı cildin dış faktörler dolayısıyla oluşabilecek olan özellikle nikotin tüketen insanlarda veya insanların yaş almasına bağlı belli başlı kayıplarımız olduğundan dolayı cildin yaşlanma hızının yavaş olmasını sağlamak.” dedi. 

Cildin ihtiyacı olan bu profesyonel bakımın aslında bir tedavi yöntemi olmadığını ifade eden Gül, “Ayda bir olacak şekilde yapılması gereken ve her cildin mutlaka yapması gereken, aşamaları farklı olacak tabi, bir bakımdır” diyerek konuşmasını sonlandırdı.