CİLT LEKELERİ KABUSUNUZ OLMASIN!

Dermatoloji Uzmanı Dr. Şerafettin Saraçoğlu, yaz gelmeden lekelerin 10 saatlik enzim peeling maskesi ile kontrol altına alınabileceğini söyledi.

Tarih: 01.01.0001 00:00
 CİLT LEKELERİ KABUSUNUZ OLMASIN!

Dermatoloji Uzmanı Dr. Şerafettin Saraçoğlu, yaz gelmeden lekelerin 10 saatlik enzim peeling maskesi ile kontrol altına alınabileceğini söyledi. 
Özel Elit Polikliniği Hekimlerinden Dermatoloji Uzmanı Dr. Şerafettin Saraçoğlu, güneşin etkisini yavaş yavaş arttırdığı Nisan ayının lekelerin de koyulaşmaya başladığı dönemler olduğunu belirterek, “Doğal olarak havaların ısınması ve günlerin uzaması ile birlikte hemen her insan güneşten daha fazla yararlanmak istiyor. Fakat gün ışığı ile birlikte lekelenmeler de artıyor veya var olan lekeler koyulaşıp genişliyor. Bu sorunları lekeler oluşmadan veya güneşin etkisi artmadan kontrol altına almak gerekli” diye konuştu.
Dermatoloji Uzmanı Dr. Şerafettin Saraçoğlu, daha sonra şunları kaydetti; “Özellikle melasma sorununun diğer adıyla hamilelik maskesi, Nisan - Mayıs aylarında koyulaşmaya başlıyor ve yaz aylarında genişleyerek daha kötü bir hal alıyor. Birçok kadının yaz aylarında kabusu haline gelen melasma sorununda önlemi baştan alırsak sorunları da kontrol altına alır yaz aylarında daha rahat edebilirisiniz.
Melasma tedavisinde renk açıcı kremler, güneş koruyucuları, kimyasal peeling, laser uygulamaları, renk açıcı mezoterapi uygulamaları kullanılır. Biz ise Enzimatik peeling yöntemini birincil tedavi olarak kullanıyoruz. Enzimatik peeling yüze sürülen özel bir maskenin 10 saat bekletilmesi ile başlayan bir uygulama. Daha sonra yüze sürülen kremlerle devam eden bir tedavi yöntemi. Bu teknikle genelde lekelerin yüzde 75-80 i bir ay içerisinde temizlenmekle beraber tedaviyi üç ay boyunca yoğun olarak kullandırıyoruz. Daha sonra nüksetmesini engellemek amaçlı koruma tedavisine alıyoruz. Bu sayede lekelerin büyük çoğunluğunu kontrol altında tutmak mümkün oluyor. Enzimatik peelingde kullandığımız ürünler güneşe duyarlılığı arttıran maddeleri içermemesi nedeniyle yaz aylarında da kullanılabiliyor. Bu sayede lekelerin etkili kontrolünü sağlayabiliyoruz.”