Çin Silahlı Kuvvetleri'nden dikkat çeken araştırma

Savunma ve havacılıkta önemli hamlelere imza atan Baykar Teknoloji, ABD ve Çin’in önemli savunma sanayii yayınlarında inceleme konusu oldu.

Tarih: 12.08.2023 13:38
Çin Silahlı Kuvvetleri

Türk savunma sanayiinin uzun yıllardır süren atılımı dünyanın önde gelen ülkelerinin dikkatini çekmeyi sürdürüyor. Savunma ve havacılık alanında önemli hamlelere imza atan Baykar Teknoloji, aynı zamanda hem ABD’de, hem de Çin’de önemli savunma sanayii yayınlarında inceleme konusu oldu.

ABD’nin önde gelen savunma sanayii yayınlarından Breaking Defense, Baykar’ın Suudi Arabistan’la imzaladığı savunma ve havacılık ihracatı sözleşmesinin önemine ilişkin bir değerlendirme yayınladı. Hatırlanacağı gibi Baykar, geçen hafta Suudi Arabistan Savunma Bakanlığı ile Bayraktar Akıncı için savunma ve havacılıkta önemli bir ihracat anlaşmasını imzalamıştı.Türk savunma sanayiinin uzun yıllardır süren atılımı dünyanın önde gelen ülkelerinin dikkatini çekmeyi sürdürüyor. Savunma ve havacılık alanında önemli hamlelere imza atan Baykar Teknoloji, aynı zamanda hem ABD’de, hem de Çin’de önemli savunma sanayii yayınlarında inceleme konusu oldu.

ABD’nin önde gelen savunma sanayii yayınlarından Breaking Defense, Baykar’ın Suudi Arabistan’la imzaladığı savunma ve havacılık ihracatı sözleşmesinin önemine ilişkin bir değerlendirme yayınladı. Hatırlanacağı gibi Baykar, geçen hafta Suudi Arabistan Savunma Bakanlığı ile Bayraktar Akıncı için savunma ve havacılıkta önemli bir ihracat anlaşmasını imzalamıştı.

UYUM VE BAŞARI...

Öte yandan Çin Silahlı Kuvvetleri’nin haber sitesinde “Baykar örneği üzerinden Türk İHA’larının gelişimine bakış” başlıklı bir araştırma yayınlandı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Pekin İletişim Müşavirliği tarafından çevirisi yapılan araştırmada, şu ifadeler yer aldı:

“Sürekli başarılı olan iş yoktur, sadece zamana sürekli uyum sağlayan işletmeler başarı sağlar. Dışarıdan siyasi kısıtlamalarla karşı karşıya kalan, Türk savunma sanayisi ‘ısınmak için birbirine sarılarak’ sürekli gelişme fırsatları aramayı sürdürdü.

Ünlü Davidow Yasası’na göre piyasaya hakim olmak isteyen her işletme, yeni nesil ürünler geliştiren ilk kişi olmalı. Zorluklarla yüzleşmeli ve yenilik yapmaya cesaret etmeli, geliştirme stratejisini de sürekli olarak pazar ortamına göre ayarlamalı... Baykar Teknoloji, gelecekte de bu görkemini devam ettirebilecek mi, onun temsil ettiği Türk İHA sektörü gelişmesini ne yönde sürdürecek, bekleyelim ve görelim.” 

Türk savunma sanayiinin ihracatı, 2022 yılında 4 milyar 400 milyon dolara çıkmıştı. Sektörün, 2023 hedefi ise 6 milyar dolar olarak açıklandı. HABER MERKEZİ