“ÇOCUK GİBİ AZARLIYORLAR”

Erzurum’da otobüs şoförleri yaşlılara sert tavır sergiliyor.

Tarih: 02.06.2023 18:33
“ÇOCUK GİBİ AZARLIYORLAR”

www.gunebakiserzurum.com / İhsan KUMRU

Otobüs şoförlerinin bu sert tavırlarından rahatsız olan yaşlı vatandaşlar, şoförlerin daha otobüse binmeden hareket etmeye çalıştıklarını söylediler.

Nuri Çalışkan,” Belediye şoförlerinin iyisi de var kötüsü de var. Otobüse biniyorum bazen ben daha binmeden hareket ediyorlar. Otobüsün içinde sadece kendileri varmış gibi davranıyorlar. Sanki arkada insan yokmuş gibi davranıyorlar. Yer olmadığı halde arkaya ilerleyin deyip duruyorlar. Yer yok dediğimiz zaman da bizle kavga ediyorlar. Özellikle akşam saatlerinde bazı otobüsler durakta durmuyorlar yolun ortasında duruyorlar ve yaşlılara hızlı hızlı diye bağırıyorlar. Ben böyle şoförlerden şikâyetçiyim.”

Burhan Aksoy,” Bazı şoförlerde hiç anlayış yok. Daha otobüse binmeden hareket ediyorlar. Kartı okutmadan hemen oturun diye bize bağırıyorlar. Şoförlere insan gibi soru soruyoruz ve cevap vermek onların görevi olduğu halde bizi insan yerine koyup cevap vermiyorlar.”

Ali Rıza Yaralı,’’67 yaşındayım. Emekli olduğumdan beri bu serbest kartlardan kullanıyorum. Ama bu Erzurum'un bazı şoförleri sırf serbest kart kullanarak biniyoruz diye bazen duraklarda kapıları açmıyorlar. Geçenlerde bindim otobüse, şoför benden küçüktü herhâlde daha kartımı okutmadan bana hadi otur diye bağırıyor, sesini yükseltiyor. Biz bir şey deyince de kötü oluyoruz hemen kavga çıkarıyor. Böyle şoförlerden şikâyetçiyiz. Benim tanıdığım birçok kendi yaşımda arkadaşım, dostum var hepsi de aynı durumdan şikâyetçi. Bazı şoförler yaşlılara saygısız davranıyor.”