Çocuklar üzerinden tehlikeli algı operasyonu! Erzurum dediler İstanbul çıktı!

İstanbul´da kaybolup, bulunan çocuğun resmini kullanarak ´´Erzurum´da kayıp çocuk´´ notu ile sosyal medyadan paylaşan art niyetli kişiler, aileleri tedirgin ediyor.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Çocuklar üzerinden tehlikeli algı operasyonu! Erzurum dediler İstanbul çıktı!

 

İstanbul´da kaybolup bulunan çocuğu ??Erzurum´da kayboldu´´ diye paylaşım yapan art niyetli kişiler, Erzurumluları ve çocuğun ailesini paniğe sevk etti. Gazeteniz GÜNEBAKIŞ´ın insanları korku ve paniğe sevk etmek isteyen zihniyetin sosyal medyadan yaptığı ?hayali kayıp çocuk´ yalanına dikkat çekmek için manşetten duyurduğu ?? Bu tuzağa düşmeyin´´ başlıklı haber, büyük ses getirdi. Gazetemize ulaşan fotoğraftaki çocuğun annesi, ?? Benim çocuğumun Erzurum´da kaybolduğu iddiası yalandır. Kızım 23 Haziran´da İstanbul´da kaybolmuştu ve aynı gün bulundu. Sosyal medyada yapılan paylaşım yalandır´´ dedi. Gazetemizi arayan çok sayıda Erzurumlu ise, aydınlatıcı bilgiler sonrası gerçeği öğrendiklerini ve rahat bir nefes aldıklarını belirterek teşekkür ettiler.
ERZURUM´DA KAYIP
ÇOCUK YALANI
Son günlerde yaşanan kayıp çocuk ve ölü bulunan çocuk haberleri, Türkiye´de karışıklık isteyen art niyetli kişileri de harekete geçirmişti. Sosyal medyadan başka illerden kaybolan çocuk fotoları ya da hiç alakası olmayan çocuk fotoları koyup altına da asılsız bilgiler yazan kişiler, asılsız paylaşımlarla vatandaş arasında korku ve panik havası oluşturarak devlet ile vatandaşını karşı karşıya getirmeye çalışıyorlar. Buna bir örnekte Erzurum´da yaşanmıştı. Önceki gün yapılan bir paylaşımda, kim olduğu bilinmeyen bir kız çocuğunun fotoğrafı konulup altına da bazı yalan bilgiler yazılarak Erzurum´un Şükrüpaşa semtinden kayıp olduğu iddia edildi. Bazı vatandaşlarda bu paylaşıma itibar edip kendi hesaplarından da paylaşım yaparak bilmeden de olsa art niyetli zihniyetin tuzağına düştüler.
AMAÇ KORKU VE PANİK HAVASI OLUŞTURUP DEVLET İLE VATANDAŞI KARŞIKARŞIYA GETİRMEK
Erzurum Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, kendilerine Erzurum´un herhangi bir yerinden kayıp çocuk ihbarı gelmediğini belirtince, olayın yalan olduğu ortaya çıktı. Kayıp müracaatında verilen telefon numarasının da sürekli kapalı ve ulaşılamaz durumda olduğu belirlendi. Erzurum Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, vatandaşları uyararak bu tür provoke amaçlı paylaşımlara itibar edilmemesi gerektiğini bildirdi. Vatandaşları sosyal medya teröristlerine karşı uyaran Polis, art niyetli kişilerin kayıp çocuk vakalarında da devreye girerek halk arasında bu yolla panik ve korlu havası oluşturup devlet ile vatandaşını karşı karşıya getirmek istediğini ifade edip, resmi ağızlardan açıklama yapılmadan hiçbir duyuru ve paylaşıma inanılmaması ve itibar edilmemesi istenmişti.
İSTANBUL´DA KAYBOLUP BULUNAN ÇOCUĞU EZURUM DİYE PAYLAŞMIŞLAR
Gazeteniz GÜNEBAKIŞ´ın ?? Bu tuzağa düşmeyin´´ başlığı ile Erzurumluları uyardığı manşet haberi, büyük ses getirdi. Haberi yapan Muhabirimize ulaşan resimdeki çocuğun annesi Aysel E.´nin açıklamaları, oluşturulmak istenen tehlikeli algının gerçekliğini gözler önüne serdi. Erzurum´la ilgili yapılan paylaşımın yalan olduğunu ifade eden anne Aysel E., şunları söyledi: ?? Resimdeki çocuk benim çocuğum. Erzurum Şükrüpaşa semtinden kayboldu şeklinde sosyal medyada yapılan paylaşımlar yalandır. Benim çocuğum 23 Haziran günü İstanbul Şirinevler´de kayboldu. Koca Sinan Emniyet Müdürlüğü´ne gittim ifade verdim, kayıp müracaatında bulundum. Çok şükür aynı günün gecesi bulundu. Kaybolduğu saatlerde arkadaşlarım resmini paylaşmışlardı sosyal medyadan. Görenlerin ihbarda bulunarak yardımcı olması için. Bu resim sosyal medyada yayılmıştı. Durum bundan ibarettir. Sosyal medyada Erzurum Şükrüpaşa´da kayıp kız çocuğu şeklinde yapılan paylaşımdaki çocuk benim çocuğumdur ancak Erzurum´da kaybolduğu şeklinde yapılan paylaşımlar yalandır´´ dedi. Aysel E., gazetede çıkan haber sonrası haberi okumayan bazı kişilerin sanki kendi çocuğu kaybolmamış ta yalan söylemiş gibi bir algı oluşturarak kendisine sitem ederek üzdüklerini, bu duruma da çocuğunun resmini kullanarak yalan paylaşım yapan kişilerin neden olduğunu sözlerine ekledi. ?Gazetemizi telefonla arayan çok sayıda kişi ise, ?? Erzurum´da kayıp çocuk diye paylaşımlar olduğunu görünce korktuk. Çocuklarımızı sokağa bırakamıyorduk. Sizin haberinizle rahat bir nefes aldık´´ diyerek teşekkürlerini ilettiler.