Çocuklar konuşacak, UCİM yanlarında olacak

UCİM Erzurum Temsilciliği Psikolojik danışman Mehmet Can Bayram UCİM’in Erzurum Temsilciliğinde Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği bünyesinde gerçekleştirilen faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

Tarih: 30.10.2023 14:25
Çocuklar konuşacak, UCİM yanlarında olacak

www.erzurumgunebakis.com/ Halil İbrahim Aktaş 

UCİM’in Erzurum Temsilciliğinde Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği bünyesinde gerçekleştirilen faaliyetler hakkında bilgiler veren UCİM Erzurum Temsilciliği Psikolojik danışman Mehmet Can Bayram, “Alanlarında uzman olan istismar üzerine çalışmalar yapmış kişilerle eğitimlerimize hazırlıklı bir şekilde, güvenilir insanlarla gidiyoruz.” ifadelerini kullandı. 

Bayram, “2017 yılında genel başkanımız saadet Özkan İzmir Menderes’te bir okulda çalıştığı zaman öğrencilerin okul müdür tarafından istismara maruz kaldığını fark ediyor ve bunu adli süreçlere taşıyor. Bu süreç sonucunda okul müdürü 82 yıl ceza alıyor. Genel başkan danışmanımız Yücel Ceylan ve genel başkan yardımcımız birlikte bu derneğimiz Ucim 2017 yılında kuruldu. Bu zamana kadar da Türkiye genelinde 12 tane temsilcilik açıldı ve bunlardan bir tanesi de Erzurum’da”. 

“Çocuklar konuşacak, UCİM yanlarında olacak” sloganıyla çıkılan bu yolda bizlerde Ucim olarak Çocuklara hukuki destek ve psikolojik destek vererek çocukların sağlıklı yetişmesini sağlamak, çocukları duygusal, fiziksel ve cinsel istismar ile her türlü ihmalden korumak için çalışmalar yürütüyoruz. 

Psikolojik destek kısmında da bizim formumuzu dolduran kişilere psikolojik destek sağlıyoruz bu anlamda psikologlarımız süreci takip ediyor, çalışan arkadaşlarımız ailelerle sürekli olarak görüşmeler sağlıyor. Kalabalık bir şekilde avukatlarımızla davalara gidiyoruz ve ailelerin yanında oluyoruz, onların haklarını savunuyoruz.

Patentli eğitimlerimiz için okullara gidiyoruz bu eğitimlerimiz çocuklar için bedensel söz hakkı eğitimi, Ucime ait olan travma eğitimi, çocuklara mahremiyet eğitimi ve bedensel söz hakkı eğitimi, Okullarda ve kurumlarda istismarın psikolojik boyutu, hukuki boyutu eğitimlerini veriyoruz. Bu çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. 

Şu anda Erzurum’da 4 bine yakın üyemiz bulunmaktadır. Koordinasyon ekibimiz, koordinatörlerimiz, alanlarında uzman olan istismar üzerine çalışmalar yapmış kişilerle eğitimlerimize hazırlıklı bir şekilde, güvenilir insanlarla gidiyoruz. Güvenmediğiniz kimseye çocukların yanına götürmüyoruz.