ÇOCUKLAR TİYATROYA DOYACAK

Erzurum Devlet Tiyatroları Müdürlüğü, sömestr tatilinde çocukların keyifle vakit geçirebilmesi için dolu dolu bir program hazırladı.

Tarih: 27.01.2024 09:40 Güncelleme: 27.01.2024 09:41
ÇOCUKLAR TİYATROYA DOYACAK

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru

Çocukları tiyatro oyunları ile buluşturup keyifli bir tatil geçirmelerini hedefleyen Erzurum Devlet Tiyatroları öğrencilerin Sömestr tatilini sanatla buluşturmak amacıyla düzenlediği çocuk tiyatro şenliği ile çocuklara unutulmaz anlar yaşatıyor. 

Her Pazar günü çocuk oyunları olduğunu ifade eden Erzurum Devlet Tiyatrosu Yetkilileri,  canlanan masallar ve dünyanın eski zamanlarında adlı çocuk oyunları Pazar günleri çocuklar için sahnelendiğini söylediler.

Erzurum Devlet Tiyatrosu Yetkilileri,” Devlet Tiyatroları sergilediği çocuk oyunlarında, çocuklara tiyatro sevgisini aşılamanın yanı sıra, onların kültürel ve kişisel gelişimine de katkıda bulunmayı hedefliyor. Bu anlamada  Her Pazar günü yarıyıl tatiline giren çocuklarımız için canlanan masallar ve dünyanın eski zamanlarında adlı çocuk oyunları sahneleniyor.  Çocuk tiyatrosu, yavrularımızın iletişimini güçlendirir, özgüven duygusu kazandırır. Çocuklar, tiyatroda gülüp, eğlenirken, birlikte öğrenirler. Çocukların sosyal davranışlarını geliştiren tiyatro, duygu ve düşüncelerini daha akıcı bir dille ve daha etkin şekilde ifade etmelerine yardımcı olur. Tiyatro, çocukların dikkat, algılama, konuşma, dinleme gibi becerilerinin gelişmesine önemli katkılar sunar. Bu yönleriyle öne çıkan tiyatro sanatını çocuklarımıza sevdirmek için bizler elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Çocukların kültürel gelişimlerine katkıda bulunmak ve hayal dünyalarını zenginleştirmek amacıyla onlara özel kültürel etkinlikler düzenliyoruz. Miniklerimize tiyatro sevgisini aşılamak için çocuk oyunlarıyla buluşturuyoruz.  Çocuklarımız geleceğimizin teminatları, onları kendine güvenen, eğitim kalitesi yüksek, sorumluluk bilinci olan mutlu bireyler olarak yetiştirmemiz gerekiyor. BU çocuk oyunlarımızla çocuklara tiyatro sevgisini aşılamış olacağız. “