ÇOCUKLAR ÜŞÜMEYECEK

Deniz Feneri Derneği Doğu Anadolu Temsilciliği "Çocuklar Üşümesin" projesini Kasım ayında başlatacak.

Tarih: 12.10.2023 18:46 Güncelleme: 12.10.2023 18:47
ÇOCUKLAR ÜŞÜMEYECEK

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru 

Deniz Feneri, ihtiyaç sahibi ilk ve orta öğretim öğrencileri için yepyeni ve sımsıcak bir projeyi Kasım ayında hayata geçireceklerini ifade eden Deniz Feneri Derneği Doğu Anadolu Temsilcisi Sait Aksoy, çocuklar üşümesin projesinin 2009 yılında başlattıklarını söyledi.

Aksoy,” Çocuklar üşümesin. Onlar üşürse annelerinin, babalarının yürekleri donar. Onlar üşürse biz de üşürüz. "Çocuklar Üşümesin" Deniz Feneri´nin Kasım 2009´da başlattığı sımsıcak projesinin adı. Yeni doğmuş bir bebeğe hepimiz hayranlıkla, şaşkınlıkla, sanki doğanın ve dünyanın bir mucizesiymiş gibi, içimiz geçerek, karşılıksız bir sevgiyle bakarız. Kış aylarına girilmesiyle birlikte Deniz Feneri ihtiyaç sahibi çocukların ihtiyaçlarının karşılanabilmesi adına özel yardım kampanyasını yeniden başlattı. Çocuklar üşümesin olarak adlandırılan yeni kampanya dahilinde çocukların ihtiyaç duyduğu tüm ürünler set halinde hazırlanarak çocuklara ulaştırılmakta. Yardımseverler ile ihtiyaç sahiplerini bir arada buluşturarak yardımlaşmayı ve ihtiyaç sahiplerinin temel ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlayan Deniz Feneri, çocuklar üşümesin projesi kapsamında her yıl binlerce çocuğa ulaşıyor, mont ve bot gibi farklı kışlık kıyafetlere çocukların sahip olmasını sağlıyor. Deniz Feneri tarafından oluşturulmuş olan kampanyaya katılmak isteyen ailelerin ya da yardımseverlerin yapması gereken tek işlem ise mesaj atarak kampanyaya katılım sağlamak.”

 Proje kapsamında mağazasında her gün 150 kişi giyim yardımı alıyor. 

 “Çocukların hayatlarındaki en önemli iştir okula gitmek ve ders çalışmak. Her sabah kalkılır, önlükler, formalar giyilir. Anneler evden çıkmadan önce mutlaka mont, atkı, bere kontrolü yapar ve bir de "sakın atkını eldivenlerini kaybetme, önünü açma, üşüme" diye sıkı sıkı tembihte bulunur. Atkısı, beresi, montu ve yağmur suyunu geçirmeyen ayakkabı olmayan çocuklar için geçerli değildir bu uyarılar tabii. Anneler onları uğurlarken her soğuk kış sabahı ayrı bir acı yaşarlar. Karlı yollardan geçerek gidecekleri okul yolunda soğuğun bağrına salarken çocuklarını, kendileri "sağlıkla gidip gelsin, hastalanmasın inşallah" dualarıyla dönüş zamanını beklerler, belki de sokaktan çok daha sıcak olmayan evlerinde. Arkadaşlarınınki gibi sıcak monta ve ayakkabıya sahip olamadığı için eziklik hisseden çocuklar ve çocuklarının en temel ihtiyaçlarını bile karşılayamadıkları için üzülen anne babalar için hayata geçirildi "Çocuklar Üşümesin Projesi" Projeye Kasım 2009´da Türkiye´nin en soğuk ili Erzurum´da start verildi. Proje kapsamında 14 yıldır bünyesinde bulundurduğu giyim mağazasında her gün 150 kişi giyim yardımı alıyor.  Bu senede 2023 yılında Bu proje daha da genişletilerek Erzurum bölgesindeki ilçeler ve bölgedeki 15 ilde giyim yardımı yapacak.  "