ÇORBA FİYATLARI CEB YAKIYOR

Hayatın her alanında kendini hissettiren enflasyon vatandaşları ev, araba hayalinden ederken artan hayat pahalılığı alım gücünü düşüren vatandaşlara artık çorba içmek bile lüks haline geldi

Tarih: 29.04.2023 20:05
ÇORBA FİYATLARI CEB YAKIYOR

www.gunebakiserzurum.com / Mihrimah Nefise DURDAĞ

 

Geçmiş yıllara göre çorba fiyatlarında artış yaşanırken daha öncesi 5 TL’ye içilen bir çorba şimdi 30 TL’ye içilebiliyor.  Erzurum’da pek çok yerde süzme mercimek çorbası 30 TL ve üzerinde satılıyor. Yükselen fiyatlarla dışarıda çorba içmek bile halkın büyük bir kesimi için lüks oldu.

Çorba fiyatları artık eskisi kadar ucuz olmadığını ifade eden Osmanlı Çorbacısı  İşletmecisi Yunus Küçük, eskiden  vatandaşların bir çorbayı 5TL’ye içebiliyorken şimdi bir çorbayı 30 TL’ye içilebildiğini söyledi. 

Küçük, ”Vatandaşımız eskiden 5TL’ye çorba içebiliyordu. Şimdilerde artık lüks haline geldi.  Ezogelin ve mercimek çorbasının fiyatları 25 TL’den 30 TL iken kelle, ayak işkembe 40TL’den 55 TL oldu. Tabi fiyatlarımızın artması bizi de müşteriyi de etkiliyor. Kışın işlerimiz düşüyor. Eskiden asker ve öğrenci varken kışın iş oluyordu. Ancak son yıllarda herkeste olduğu gibi bizim işlerimizde de düşüş oldu.”dedi.