ÇORBA FİYATLARINA ZAM

Yüksek enflasyon nedeniyle artan gıda maddeleri birçok ürün fiyatının yükselmesine neden olurken Erzurum’da çorba fiyatlarına zam yapıldı.

Tarih: 15.01.2024 11:46
ÇORBA FİYATLARINA ZAM

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru 

 Esnaf lokantası olarak hizmet veren bir işletme, her geçen gün artan gıda fiyatlarına direniyor. 

Çorba fiyatlarının 120 TL olduğunu ifade eden  Çorba İşletmecisi Ahmet Sefer, kelle paça çorbasının ise 150 ile 200TL arasında değişen fiyatlarla satışa sunulduğunu söyledi.

Sefer,”  Artan maliyetlerden dolayı çorba fiyatlarına zam yapma kararı aldık. Çorba fiyatları 100TL oldu. Kele paça çorbanın fiyatı ise 150TL ile 200 TL arasında zam geldi.   Bunun yanında diğer giderlerimizde de fiyatlar tırmanmaya devam ediyor. Çorbaya zam kaçınılmazdı. Kiralarımız yüksek, masrafımız da yüksek. Müşteri sayısında düşüş olacağını tahmin eden meslektaşlarımız var, ama ben böyle düşünmüyorum. Zamlı tarifenin nasıl bir sonuç doğuracağı, ilerleyen günlerde belli olacak. Ama sonuçta vatandaş öyle ya da böyle bizim durumumuzu da anlayıp, hak verecek. Önceleri çorba içmek, sabahları işe gitmeden önce vatandaşın vazgeçilmezleri arasındaydı. Bugün yine öyle, fakat olayın farklı bir yönü daha gelişti. Artık devlet memurları başta olmak üzere, çalışan kesim bile öğle yemeği tercihini çorbadan yana yapıyor. Dolayısıyla artık günün her saatinde müşteri yoğunluğu yaşıyoruz. Vergi, işçi, sigorta olsun maliyetler yükseldi. Mecburen ayakta durmak için zam yapmak zorunda kaldık. Vatandaş haklı, bizlerde haklıyız. Bir hafta önce sadece birkaç kalem ürüne zam yapmak mecburiyetinde kaldık. Bundan sonra ciddi anlamda fiyat artışları olmazsa uzun süre zam düşünmüyoruz. Fiyat yükseldikçe müşteri potansiyelimiz düşüyor. Geçen seneye oranla bu yıl daha düşük.”