CUMA HUTBESİNİ DUYMAYAN KALMAYACAK

''Kalplerimizdeki engelleri kaldırmalıyız'' diyen İl Müftüsü Şahin  Yıldırım, "İşaret Diliyle Cuma Hutbesi" uygulaması başlattı. Solakzade Camii'nde başlatılan proje, diğer camilerde de hayata geçirilerek yaygınlaştırılıyor.

Tarih: 05.10.2022 10:24
CUMA HUTBESİNİ DUYMAYAN KALMAYACAK

 

 

 

Sinan AYDIN

Erzurum İl Müftülüğü Cuma hutbelerinin işitme engelli cemaat tarafından da anlaşılması amacıyla "İşaret Diliyle Cuma Hutbesi" uygulaması başlattı. İl Müftüsü Şahin  Yıldırım, ''Kalplerimizdeki engelleri kaldırmalıyız'' dedi. Diyanet İşleri Başkanlığı rehberliğinde topluma din hizmeti sunan il ve ilçe müftülükleri, sunulan hizmetten toplumun tüm kesimlerinin istifade edebilmesini sağlamak amacıyla çok sayıda proje üretiyor.

OLDUKÇA ANLAMLI BİR UYGULAMA

Bu kapsamda çalışmalarını aralıksız sürdüren Erzurum İl Müftülüğü, işitme engelli vatandaşların cuma hutbelerini anlayabilmesi için "İşaret Diliyle Cuma Hutbesi" uygulaması başlattı. Solakzade Camii'nde başlatılan proje, bu hafta Ulu Camii'nde gerçekleştirildi. Ulu Camii’nde vaaz ve hutbe irad eden İl Müftüsü Şahin Yıldırım, namazın ardından engelli vatandaşlarla bir araya geldi.

''KALPLERİMİZDEKİ ENGELLERİ KALDIRMALIYIZ''

Engelli vatandaşlarla sohbet eden Müftü Yıldırım, "İşaret Diliyle Cuma Hutbesi" uygulaması konusu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:  "İnsan olarak önce kalplerimizdeki engelleri kaldırmamız gerekiyor. Rabbimiz dış görünüşe değil takvaya bakıyor. Müslümanlar, ancak kalplerini temizleyerek gerçek kurtuluşa erebilirler."