Cumhur İttifakı'nda gündem yerel seçime dönüyor

AK Parti, yerel seçim için üç ana başlıkta saha çalışmasını yoğunlaştırıyor. MHP de 24 Temmuz'da seçim startını verdi.

Tarih: 03.08.2023 17:09
Cumhur İttifakı

AK Parti'de saha çalışmaları yoğunlaştırıldı. Edinilen bilgilere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına "sahayı boş bırakmayın" talimatı verdi. Bu kapsamda 3 temel çalışma yapılacak.

Cumhurbaşkanı, genel seçim sonrası başlattığı il ziyaretlerini artıracak. Teşekkür ziyaretleri kapsamında en çok oy alınan il ve ilçelere gidecek. İlk durak ise Adıyaman olacak.

Çalışmanın ikinci ayağında 2023 Şehir Buluşmaları var. Bu kapsamda kabine üyeleri, MYK ve MKYK üyeleri planlı bir program çerçevesinde yoğun şekilde sahada olacak.

Üçüncü ayak ise köy taraması. Milletvekilleri, belediye başkanları ve teşkilat üyeleri kırsalda yoğun bir çalışma yapıyor. Parti kurmayları, "Yaz ayları saha ayı, özellikle kırsal. Çünkü insanlar yayla ve köylere çıktı. Buraların nüfusu arttı. Bu nedenle öncelik kırsalda" mesajını verdi.

AK Parti'de saha çalışmalarının ekim ayına kadar sürmesi planlanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 17-25 Eylül'de Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için Amerika Birleşik Devletleri'ne gidecek. Bu nedenle kurultayın 7 Ekim'de yapılması planlanıyor. Ekimin ikinci haftası ise Parti Grubu, MYK, MKYK üyeleri ile kapsamlı bir kamp yapılacak ve yol haritası çıkarılacak. Kasım'da da aday adaylarının başvuru süreci başlayacak.

MHP ise yerel seçim hazırlık sürecini 24 Temmuz'da başlattı. Peki iki parti, yerel seçimde işbirliği yapacak mı? 2019 seçimlerinde AK Parti ve MHP, 30 büyükşehir başta olmak üzere 51 ilde ittifak yapmış, diğerlerinde ayrı ayrı girmişti. Mersin, Manisa ve Adana Büyükşehir Belediyeleri MHP'ye bırakılmıştı.

Edinilen bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bahçeli arasında gerçekleşen son görüşmede bu konu gündeme geldi. "İşbirliği, liderler düzeyinde değerlendirildi. "bir uyum var detaylarını ilerleyen zamanlarda kurmaylar çalışacak" mesajı veriliyor. Ancak şu an hem MHP hem de AK Partili kaynaklar kurmaylar arası bir çalışmanın henüz başlamadığını, her partinin kendi çalışmasını yaptığını vurguluyor. Eylül ayında liderlerin talimatı ile ortak çalışmanın başlayabileceği kulislerde konuşuluyor. HABER MERKEZİ