Cumhur İttifakı'nda seçim çalışması

Cumhur İttifakı ortaklarından AK Parti ve MHP'de yerel seçimde iş birliği için heyetler oluşturuldu. İlk temas, 7 Ekim'de AK Parti Büyük Kongresi’nden sonra gerçekleştirilecek.

Tarih: 21.09.2023 05:40 Güncelleme: 21.09.2023 11:06
Cumhur İttifakı

Yerel seçimler için geri sayım sürüyor. Partilerdeki hazırlıklar ve çalışmalar da hızlandı.

Kanun gereği yerel seçimlerde ittifak yapılamıyor. Ancak seçim iş birliğinin önü açık. Bu kapsamda AK Parti ve MHP'nin 2019 yerel seçimlerindekine benzer bir çalışma yürütecek. Bunun içinde iki parti arasında yerel seçimlerde iş birliğini görüşecek ve çalışma yürütecek heyetler oluşturuldu.

AK Parti heyetinde, Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz bulunacak. MHP'de ise Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız ve Mahalli İdarelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz görevlendirildi.

Mevcut durumda AK Parti’nin ilgili kurullarının yaz dönemi boyunca yürüttüğü çalışma var. Bu kapsamda il ve ilçe bazlı tüm belediyelerin mevcut belediye başkanlarının çalışmalarının incelenmesinin yanı sıra Ankara, İstanbul, İzmir gibi büyükşehirler üzerine de önemli bir çalışma yürütülüyor.

MHP'de de yürütülen bir çalışma var. Şu anda tüm il ve ilçe belediyeleri inceleniyor. MHP'de yürütülen çalışma kapsamında İstanbul, Ankara ve 11 deprem bölgesi için özel bir çalışma yürütülüyor.

AK Parti ve MHP'nin yürüttükleri çalışmalar, heyetlerin bir araya gelmesi ile olgunlaştırılacak. Heyetler ilk kez 7 Ekim'de gerçekleştirilecek AK Parti kongresinden sonra bir araya gelecek. Bu toplantılarda yapılan istişareler genel başkanlara raporlanacak ve seçim iş birliği noktasında nihai karara bağlanacak.