CUMHURİYET CADDESİ HAFTA SONLARI TRAFİĞE KAPATILMALI MI?

Vatandaş hafta sonu Cumhuriyet Caddesi’nde araç istemiyor, esnaf ise araç trafiğinin olmasını istiyor.

Tarih: 30.07.2023 16:10
CUMHURİYET CADDESİ HAFTA SONLARI TRAFİĞE KAPATILMALI MI?

www.gunebakiserzurum.com / Rabia ASLAN KARAKAŞ

Geçmiş zamanlarda Erzurum Cumhuriyet Caddesi’nin bazı zamanlarda araç trafiğine kapatılıp, sadece yaya trafiği için serbest hale getirilmişti. Bu uygulamanın Cumhuriyet Caddesi için hafta sonları araç trafiğine kapatılması uygulaması olmasını isteyip istemeyecekleri üzerine vatandaşların ve Cumhuriyet Caddesi esnafının görüşleri alındı.

Cumhuriyet Caddesi’nin hafta sonları araç trafiğine kapatılması fikrine yönelik görüşleri alınan vatandaşlar Cumhuriyet Caddesi’nin hafta sonlarında araç trafiğine kapatılmasını olumlu bulduklarını aktardılar. Vatandaşlar Cumhuriyet Caddesi’nin hafta sonlarında daha çok insanın gezmeye geldiği, daha kalabalık bir yaya trafiği olması sebebiyle, insanların kaldırımlarda yürümekte zorluk yaşadıklarını araç trafiğine kapatılmasıyla kaldırımlardaki sıkışmaların kalmayacağını belirttiler. Bebek arabasıyla, küçük çocuklarıyla gelenlerin ve yaşlıların yürümekte problemler çektiğini belirten vatandaşlar onların da zorluk çekmeyeceğini dile getirdiler.

Cumhuriyet Caddesi’ndeki esnaflar ise Cumhuriyet Caddesi’nin trafiğe kapatılmasının şehir merkezinde araç trafiğinde sıkışmalara sebep olacağını, Cumhuriyet Caddesi taksi esnafının işlerini olumsuz etkileyeceğini, Cumhuriyet Caddesi güzergâhından geçen toplu taşıma araçlarını kullanan vatandaşlar için de sıkıntı oluşturacağını ve iş yerlerine gelen malların taşınmasının ve buradaki yemek sektöründeki işletmelerin sipariş götürmesinde sıkıntılar oluşabileceğini bu yüzden de Cumhuriyet Caddesi’nin hafta sonları araç trafiğine kapatılması fikrinin doğru bir uygulama olmayacağı yönünde görüşlerini belirttiler.