CUMHURİYET İŞ MERKEZİ ESNAFI: “SABRIMIZ KALMADI”

Erzurum’un en işlek iş merkezlerinden birisi olan ve merkezin göz bebeklerinden birisi olan Cumhuriyet İş Merkezi, esnafıyla beraber yok oluyor.

Tarih: 20.07.2023 17:28 Güncelleme: 20.07.2023 17:32
CUMHURİYET İŞ MERKEZİ ESNAFI: “SABRIMIZ KALMADI”

www.erzurumgunebakıs.com /Muhammet Yılmaz 

Gelen zamlarla artık baş edemediklerini ifade eden Cumhuriyet İş Merkezi esnafı, halkı temsil eden meclisin bu duruma el atmasını istiyor. 

Hakan Yatkın, “Cumhuriyet İş Merkezi esnafı olarak derdimizi kime anlatacağımızı bilmiyoruz. Ne yapacağımızı, bu zamlarla nasıl baş edeceğimizi, geçim sıkıntısıyla nasıl baş edeceğimizi bilmiyoruz. Eskisi gibi müşteri gelmiyor, gelenlerde fiyatları duyunca geri adım atıyor. Satış yapamıyoruz. Toptancıları sabah arıyoruz, o günün akşamında yine aradığımız da mallara zam geldiğini söylüyorlar. Tabi bazı insanlar böyle şeylere inanmıyorlar. Onları Allah’a havale ediyorum.” 

Hakim Özsoy, “İşlerimiz her geçen gün azalıyor. Azalmaya devam ediyor. Seçimlerden sonra rahatlarız diye düşündük daha beter bir duruma düştük. Sonumuzun ne olacağını bilmiyoruz. Örneğin sabah toptancıyı aradım, aradığımda 10 TL’ye fiyatta anlaştık. Aynı günün öğlen vaktinde aradığımda bana 12 TL olduğunu söyledi, aynı günün akşamında 13 TL olduğunu söylüyorlar. Onlarında yapabileceği bir şey yok. Toptancıların üstünde ki adamlarında yapacağı bir şey yok. Ancak olan onlara değil yine bize oluyor.” 

Emre Otçu, “Eski Cumhuriyet İş Merkezi’yle şimdikinin arasında dağlar kadar fark var. Eskiden hafta sonları burada iğne atsan yere düşmezdi. Ancak şimdi hafta sonu buraya uğrayın ve görün, bu esnaf neler çektiğini. Bir de alışveriş merkezleri getirdiler. Onlar kurulduktan sonra iyice yok olduk. Bu durumu düzeltse düzeltse sadece devletimiz düzeltir dedik. Seçimlerden sonra rahatlarız dedik. Verilen sözler tutulur dedik. Yine kandırıldık. Biz bu durumdan bıktık. Allah yardımcımız olsun.”