Curling İl Temsilcisi Alaeddinoğlu'ndan Deaflympics Açıklaması

Türkiye Curling Federasyonu Erzurum İl Temsilcisi Vahdet Alaeddinoğlu, 20. Winter Deaflympics hakkında açıklamalarda bulundu.

Tarih: 01.03.2024 22:57 Güncelleme: 02.03.2024 02:07
Curling İl Temsilcisi Alaeddinoğlu

www.erzurumgunebakis.com / Halil İbrahim AKTAŞ

Türkiye Curling Federasyonu İl Temsilcisi Vahdet Alaeddinoğlu, Türkiye’nin ev sahipliğinde Erzurum’da gerçekleşen 20. İşitme Engelliler Kış Olimpiyatları (Winter Deaflympics) hakkında konuştu. Alaeddinoğlu, gerçekleşen organizasyonun, çok büyük bir organizasyon olduğunu, hem yaz hem de kış sporları ile birlikte zengin bir organizasyon olduğunu söyledi. Alaeddinoğlu, yaptığı açıklamada, bu önemli organizasyonda Türk Kadın -  Erkek Milli Takımı’nın da mücadele edeceklerini, yarışmaya iyi bir program ile hazırlandıklarını aktardı. Erzurum’da Winter Deaflympics organizasyonu ile gerçekleşen karşılaşmaları vatandaşların ilgi ve alaka ile takip etmelerini tavsiye eden Vahdet Alaeddinoğlu, 20 İşitme Enegelliler Kış Olimpiyatları’nda curlingde, kadınlarda 9 erkeklerde ise 11 ülkenin yarışacağını söyledi. 

Erzurum’da 2017’de gerçekleşen EYOF 2017 organizasyonu sonrasında Vahdet Alaeddinoğlu’nun yaptığı bilimsel çalışma ile Erzurum’da kış sporları kulüp sayısında %122 artış olduğu, kış sporlarındaki lisanslı sporcu sayısında ise yaklaşık %60 oranında bir artış gerçekleştiğini ifade etti. Curling il Temsilcisi Vahdet Alaeddinoğlu, bir yerde gerçekleşen organizasyonun oranın insanının sahip çıkması ile büyük bir dğere haline geldiğini söyleyerek, vatandaşların bu organizasyonu yakından takip etmeleri tavsiyesinde bulundu.