Curling Kadın Milli Takımı Olimpiyat’a Hazırlanıyor.

Curling Kadın A Milli Takımı Antrenörü Bilal Ömer Çakır, Kadın A Milli Takımı’nın 12 yılda geldiği noktayı açıkladı.

Tarih: 22.10.2023 15:41 Güncelleme: 22.10.2023 15:43
Curling Kadın Milli Takımı Olimpiyat’a Hazırlanıyor.

www.erzurumgunebakis.com/ Halil İbrahim Aktaş 

Curling Kadın A Milli Takımı Antrenörü Bilal Ömer Çakır, Curling Kadın A Milli Takımı’nın son 2 yıldır Avrupa’da A kategorisinde yani Avrupa’da curlingin en iyi 10 ülkesi içerisinde bulunduğunu söyledi. Çakır, aynı zamanda 2 yıldır da Curling Kadın A Milli Takımı olarak Dünya Şampiyonalarına gittiklerini ifade etti. Çakır, Curling Kadın A Milli Takımı’nın bu sene puan toplayarak bir dahaki seneye Olimpiyat’a gitmeyi hedeflediklerini aktardı.

Türkiye 7. Sırada

“Bilal Ömer Çakır, ben kendim aynı zamanda A Milli Takım Curling sporcusuyum. Kadın A Milli Takım’ın antrenörlüğünü yapmaktayım. 2011 yılından itibaren curlingle uğraşmaktayım. Ulusal ve uluslararası hemen hemen birçok faaliyette bulunduk. Kadın A Milli Takımımız son 2 yıldır A kategorisinde, yani Curling Kadın Milli Takımımız, Avrupa’nın en iyi 10 takımı içerisinde mücadele ediyor. Son 2 yıldır içerisinde de Dünya Şampiyonası’na hak kazanan takımların arasındaydık. İlk 7 içerisine girip, Dünya Şampiyonası’na gittik. Geçen yılki Dünya’daki sıralamamız da gayet güzeldi. Curling Kadın Milli Takımımız geçen yıl Dünya’da 7. sırada yer aldı.” 

600 Yıllık Sporda Türkiye Curlingde 12 Yıllık Geçmişi ile Dünya’nın ilk 10’u İçerisinde

“600 yıllık geçmişe sahip bir sporda, 12-13 yılda buralara gelmek hafife alınacak bir başarı değil. Tabii ki bizim hedefimiz madalyalar ve kupalar. Bunlar için de adım adım ilerliyoruz. Bu sene Olimpiyat Puan Yılı. Biz “Olimpiyat Yılı” olarak adlandırıyoruz. Son 2 yıldır bizler Olimpiyat’a gidebilmek için puan topluyoruz. Bu sene sıralamamızı en üst sıralarda tamamlayıp Olimpiyat yolunda güçlü bir şekilde ilerlemeye çalışıyoruz. Kadın A Milli Takımı olarak özverili, güzel bir ekibimiz var. Biliyorsunuz curling amatör bir spor branşı. Buradaki sporcuların hepsi bu branşı böyle çok maddi gelirler ve getiriler olmadan yapıyorlar. Buradaki sporcuların en büyük artısı özverili, istekli ve hırsla çalışmaları. Bu da bizi mutlu ediyor. Programımızı da güzel yaptığımı takdirde güzel sonuçlar dereceler alıyoruz. Bu şekilde ilerliyoruz. Buz sporlarında şu anda ülkemizin gurur kaynaklarından birisi curling. Biz de bu ailenin bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz.”