DADAŞ, BELEDİYELERDE DEĞİŞİM İSTİYOR

Objektif ve tarafsız habercilikten taviz vermeyen gazeteniz GÜNEBAKIŞ, yaklaşan yerel seçimler öncesi sokağa çıkıp vatandaşların siyasilerle ilgili duygularına tercüman oldu. Çoğunluk Erzurum´a hizmet noktasında yeni isimlerin gelmesi gerektiğini savunup

Tarih: 01.01.0001 00:00
DADAŞ, BELEDİYELERDE DEĞİŞİM İSTİYOR

Sokağın dili ne söylüyor, mevcut başkanları nasıl buluyor, yeni geleceklerden ne bekliyor ?

 

Seyfi BAYER

Yerel seçimlere aylar kala gazeteniz GÜNEBAKIŞ, sokağın nabzını tuttu. Vatandaşa seçimlerle ilgili düşüncelerini, mevcut belediye başkanlarının çalışmalarını, belediye başkanlarından memnun olup olmadıklarını ve nasıl bir belediye başkanı istedikleri yönünde sorular sorduk. Röportaja katılan vatandaşların çoğunluğu Büyükşehir ve ilçe belediyelerinden memnun olmadıklarını ifade edip değişim istedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen´den memnun olanlar olsa da, çoğunluk Erzurum için yeni bir isimden yana görüş belirtti. Sekmen´in Erzurum için yeterli olmadığını düşünen de var, ?? Bir ayağı Erzurum´a bir ayağı İstanbul´da. Erzurum´a Erzurum´da oturan ve bu halkın içinden bir belediye başkanı lazım´´ diyen de? Büyükşehir Belediye binasındaki Sekmen sonrası alınan güvenlik önlemlerine tepki gösterip, ? Adliyeye girmek Büyükşehir Belediyesi´ne girmekten daha kolay´ diyenlerde var.

DADAŞ ARTIK OY VERECEĞİ İSMİ SORGULUYOR

31 Mart 2019´da yapılacak yerel seçimler öncesi, Erzurum´da seçim havasına girdi. Partiler Belediye Başkanlığı için aday adaylığı müracaatlarını almaya devam ederken, seçimin en önemli unsuru olan ve sandıkta son sözü söyleyecek olan seçmen ne düşünüyor. Birçok seçimde adaya değil partiye oy veren Erzurum seçmeni, bu seçimde de aynı politikayı mı izleyecek bilinmiyor ancak, vatandaş oy verdiği ismi sorguluyor. GÜNEBAKIŞ Gazetesi olarak Erzurum´da sokağın yerel seçim nabzını tuttuk. Objektiflerimizi vatandaşlara çevirdik, seçimlerle ilgili görüşlerini aldık.

SOKAĞIN DİLİ NE SÖYLÜYOR?

Sokağın dilini konuşturduk, Erzurum´un ne istediğini sorguladık. Vatandaşlara 3 soru yöneltip, düşüncelerini yazdık. Halka ??Yerel seçimlerle ilgili düşünceleriniz nelerdir, nasıl bir belediye başkanı istiyorsunuz ve mevcut belediye başkanlarından memnun musunuz?´´ şeklinde sorular yönelttik. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen´den memnun olanlar olsa da, çoğunluk Erzurum için yeni bir isimden yana görüş belirtti. Sekmen´in Erzurum için yeterli olmadığını düşünen de var, ?? Bir ayağı Erzurum´a bir ayağı İstanbul´da. Erzurum´a Erzurum´da oturan ve bu halkın içinden bir belediye başkanı lazım´´ diyen de?

 

OLUMSUZ GÖRÜŞ BELİRTİP İSMİNİN GİZLİ KALMASINI İSTEYENLER ÇOĞUNLUKTA

Mevcut belediye başkanlarından memnun musunuz? sorusunu yöneltirken birincisi Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen´den ikincisi ise oturdukları mahallenin bağlı olduğu ilçe belediye başkanından memnun olup olmadıklarını sorduk. Röportaja çok sayıda vatandaş katıldı ancak birçoğu düşüncelerini dile getirip gazetede yazılmasını istese de, isminin ve fotoğrafının yayınlanması konusunda çekingen davranıp sadece sözlü beyanda bulundu. Bu tür katılımcı vatandaşların çoğunluğu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen´den memnun olmadıklarını ve yeni bir isimden yana olduklarını dile getirdiler. Az sayıda olsa da  Sekmen´in ekibini değiştirerek yola devam etmesi gerektiğini düşünen vatandaş ta var. Vatandaşların çoğunluğu, Erzurum´un büyükşehir olması hasebiyle iller bankasından aldığı payın küçümsenmeyecek bir meblağ olduğunu ancak bu payın Erzurum´a hizmet olarak yansımadığını düşünüyor. Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut ile Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar´dan da memnun olmayanlar var.

İşte tamamen tarafsız ve objektif bir şekilde yapılan ve kayıt altına da alınan röportajda, vatandaş görüşleri?

Kemalettin Baytak (Esnaf):

Esnafım. Kasap dükkanı işletiyorum. Emekliyim. Erzurum için şu anki duruma bakılırsa daha fazla hizmet istiyorum. Çünkü çevreye baktığımızda, dışarıdaki şehirlere baktığımızda Erzurum onlardan geride. Doğu´da iyiyiz ama batıya nazaran geri kalmış durumdayız. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen´in Erzurum´a hizmetlerini yüzde 10 olarak değerlendiriyorum. Fakat Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar´ın çalışmalarını hiç yeterli bulmuyorum. Yüzde olarak değerlendirecek olursak 0. Zaten kendisini de şuana kadar hiçbir yerde göremedik. Doğru söylemek gerekirse Büyükşehirden de Palandöken´den de hiç memnun değilim. Büyükşehir belediye başkanı Mehmet Sekmen´in sadece mezarlık hizmetleri çok güzel. Bir de B.B Erzurumspor´un süper lige çıkmasında katkısı olmuştur. Bu şehre başka yaptığı hiç birşey yoktur. Değişmelerinin gerektiği kanaatindeyim. Hep aynı klişe kelimedir. Seçilecek olanlar ?Hizmette sınır tanımayacağız. Telefonlarımız 24 açıktır´ derler. Fakat hiç kimseye ulaşamıyoruz belediye başkanı olduktan sonra. Hizmet olarak yine sıfır, yine sıfır, yine sıfır. Gelecek olan belediye başkanından hangi partiden olursa olsun. Bizim derdimiz şudur. Eskilerin bir tabiri vardır. Taş üstüne taş koymak. Bizim derdimiz, davamız budur.

Kadir Boldaz (Esnaf):

Kuaförlük yapıyorum. Yerel seçimlerin Erzurum´a hayırlı olmasını diliyorum. Erzurum´un Büyükşehir ve alt belediye başkanlarının değişmesi gerektiğini düşünüyorum. Hiçbirinden memnun değilim. Çalışma yok, hizmet yok. Belediyenin rutin işi olan yolların asfaltlanma işini dahi yaparken sanki Erzurum´a bağ bağışlamışlar gibi hareket ediyorlar. Belediye başkanı olduktan sonra makamlarına çekiliyorlar halkın arasına karışmıyorlar. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen´in Erzurum´a yeteri kadar hizmet yaptığını düşünmüyorum. O nedenle değişmesi gerektiğini düşünüyorum. Halktan  kopuk bir belediye başkanı. Çalışkan ve taş üstüne taş koyacak bir belediye başkanı istiyorum. Ayrıca bir şey ifade etmek istiyorum. Daha önce Erzurum Büyükşehir belediyesine rahatlıkla girebilir, sorunlarımızı görevlilere anlatabilirdik. Mehmet Sekmen geldikten sonra Büyükşehir belediyesine çok abartılı güvenlik önlemleri aldılar. Adliyeye girmek Büyükşehir belediyesine girmekten daha kolay.

Cemalettin Baykat (Serbest Meslek):

Yerel seçimlerle ilgili mevcut olan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen´in pek çalışmadığı kanaatindeyim. Bununla alakalı halkın birçok mağduriyeti söz konusu. İnşallah yeni gelecek belediye başkanı insanların sorunlarının çözümünde yardımcı olur. Erzurum´a İstanbul ya da başka bir yerden gelecek ithal aday değil, bu halkın içinden gelen ve bu memleketin ayazını iliklerine kadar hissetmiş bir belediye başkanı lazım. Çalışan, insanlara yardım eden ve Erzurum adına istihdama yönelecek bir belediye başkanı istiyorum.

Cafer Gedik (Ayakkabı Boyacısı) :

Seçimlerin öncelikle Erzurum´a hayırlı olmasını diliyorum. Erzurum için kim hayırlı ise o belediye başkanı olarak hizmet etsin inşallah. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen´in hizmetlerinden büyük ölçüde memnunum. Ancak bizim gibi seyyar satıcılara yönelik çalışmalar yapılmasını istiyorum. Bize en azından bir üstü kapalı yer yapsınlar. Kışın karda, yağmurda çamurda soğukta çalışırken çok zorlanıyoruz. Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut´tan, daha doğrusu yaptığı çalışmalardan hizmetlerden memnunum.

Selahattin Kömürcü (Serbest Meslek):

Yerel seçimler öncesi mevcut belediye başkanlarından memnunum. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen´in çalışmalarından memnunum. Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut´tan memnunum. Çalışıyor. Ancak Palandöken belediye Başkanı çalışmıyor. Palandöken belediyesinde hiçbir şey yok. Bundan sonra seçilecek belediye başkanlarının hizmet etmesi lazım. İşten anlayan Erzurum´un sorunlarını bilen belediye başkanları lazım. Erzurum´da yapılacak daha çok iş var.