Dadaş başkan güven tazeledi

Türkiye Boks Federasyonu'nda yapılan seçimlere tek liste halinde giden Eyüp Gözgeç, delegelerin 155'inin oyunu alarak üçüncü kez Başkan seçildi.

Tarih: 06.11.2021 22:14
Dadaş başkan güven tazeledi

Sinan AYDIN

Türkiye Boks Federasyonu'nda seçim heyecanı yaşandı. Tek liste halinde gidilen seçimlerde delegelerin 155'inin oyunu alan mevcut Başkan Eyüp Gözgeç yeniden seçildi. Türkiye Boks Federasyonu seçimleri gerçekleştirildi. Mevcut Başkan Eyüp Gözgeç'in karşında aday olarak çıkmak isteyen Selçuk Aydın, delegelerden yeterli imzayı toplayamayınca aday olamadı. İki dönemdir Türk Boksuna ciddi katkılar sağlayan Eyüp Gözgeç ve ekibi tek liste halinde girdiği seçimlerde güven tazeledi. Ankara An Grand Otel'de yapılan seçimlerde 161 delege oy kullandı. 6 oy geçersiz sayılırken, Başkan Eyüp Gözgeç delegelerin 155'inin oyunu alarak üçüncü kez Federasyon başkanlığına seçildi. Başkan Gözgeç'in yönetimi şu isimlerden oluştu; Hasan Kartal, İsmail Hakkı Gül, Mustafa Akkaya, Pınar Kuçinoğlu, Yavuz Can, Recep Çınar, Durali Akpınar, Mahmut Karaaslan, Nadir Koç, Ahmet Öksüz, Filiz Oral, Vahdettin Gökçe, Yaşar Göçer, Ahmet Semih Arıncı.

EYÜP GÖZGEÇ KİMDİR?

Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, 1 Şubat 1955 yılında Erzurum'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Erzurum'da tamamlayan Başkan Gözgeç, 1977 yılında Atatürk Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulundan (İngilizce Bölümü) mezun oldu. 1976-1979 yılları arasında T.E.K.'te (Türkiye Elektrik Kurumu) tahakkuk memuru olarak görev alan Başkan Gözgeç, 1979 Ağustos ayında 162. dönem yedek subay adayı olarak Tuzla Piyade Okulu'nda askerliğe başladı. Kars ve Erzurum’da yedek subay olarak askerliğimi tamamlayan Gözgeç, askerlik dönüşü ticarete başladı ve o günden bu yana inşaat malzemeleri toptan üretim ve satışı yapmakta. ER-POR Styropor Yalıtım A.Ş. Üretim Tesisleri, E:B:G: Yapı Kimyasalları A.Ş. ve Gözgeçler Demir Çelik Ltd.Şti.'de yönetim kurulu başkanlığı görevlerini üstlenen Başkan Gözgeç, 21 Şubat 2009 tarihinde yapılan seçim ile E.T.S.O. Meclis üyeliğine seçildi. Başkan Eyüp Gözgeç AIBA Yönetim Kurulu Üyesi ve İcra Kurulu Üyeliği, EUBC Asbaşkanlığı görevlerine devam ediyor. Gözgeç ayrıca, TOBB Üst Kurul Delegeliği, TFF Yönetim Kurulu Y. Üyeliği, Fenerbahçe Kongre Üyeliği, Erzurum Kalkınma Vakfı 2. Başkanlığı görevlerini de üstleniyor. Başkan Gözgeç evli ve üç çocuk babasıdır.