Dadaş dişini önemsiyor!

Erzurum Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Doktor Feridun İlday Erzurum’daki ağız ve diş sağlığı için verdikleri mücadeleyi ve çalışma hakkında açıklamalarda bulundu.

Tarih: 14.09.2022 10:05
Dadaş dişini önemsiyor!

Talha KOCA

Erzurum, Ağız ve Diş Sağlığı hizmeti yönünden çevre illere şifa dağıtıyor. Hergün gerek Erzurum ve ilçeleri, gerekse de bölge illerinden vatandaşlara hizmet veren Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dr. Feridun İlday, çalışmalarını gazeteniz Günebakış'a anlattı. 7 gün 24 saat hizmet verdiklerini hatırlatan Başhekim İlday, '' Mesai saatleri ve mesai saatleri sonrası dişçilik acil servisimiz dahil olmak üzere 70 kişilik uzman diş hekimi kadromuzla vatandaşlarımıza sağlık hizmeti sunuyoruz. Ağız ve diş sağlığı şikayetlerini dinleyip tedavi uyguluyoruz. Günde ortalama 1100 hastanın diş rahatsızlığı tedavi edip sağlığına kavuşturuyoruz. Tedavi edilen 1100 hastanın ortalama 800’ü mesai saatleri içerisinde, geri kalan 300 hasta da mesai saatleri bitiminden sonra ilgilenilen hastalar.''  dedi.

"ERZURUM HALKININ KORKULU RÜYASI KANAL TEDAVİ"

Erzurum Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Feridun İlday, Erzurum’da ikamet eden vatandaşların ağız ve diş sağlığı rahatsızlıkları arasında sıklıkla kanal tedavisi yaptırma işleminin geldiğini, bu işlemi yaptırıken de canlarının  yanacağı endişesi ile çok çekindiklerini ifade ettiklerini söyledi. Başekim İlday, '' Yapılan kanal tedavisi işleminde yaklaşık yüzde 80 bir başarı oranı yakalamış durumdayız. Şunu da belirtmeliyim ki Erzurum halkı düzenli bir şekilde ağız ve diş sağlığı şikâyeti olmaksızın kontrollerine önem gösteriyor'' dedi.

"TİTANYUM MADDE VATANDAŞTAN GERİ KALANI DEVLETTEN"

Vatandaşların yaptırdıkları İmplant Tedavisi kapsamındaki ameliyatı ve diğer tüm unsurlar devlet tarafından karşılanırken tedavide kullanılan Titanyum madde vatandaş tarafından karşılanıyor. Yapılan İmplant Tedavisinde büyük başarılar elde ettiklerini belirten Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Doktor Feridun İlday, yapılan tedavi sonrası vatandaşların merkezlerinden memnun ayrıldıklarını sözlerine ekledi. İlday, aynı zamanda hastaneye ağız ve diş sağlığı rahatsızlığından dolayı başvurmakta çekinen ve asıl anlamıyla dentofobisi (Diş hekimi ve dişçiye gitme korkusu) olan vatandaşlar için de uzman kadrosunda bulunan diş hekimleri ile konuyla alakalı temel eğitimler verdiklerinin altını çizdi. İlday, özellikle çocuk hastalarda karşılaşılan bu durum için diş tedavisinde kullanılan aletlerin dış taraflarını çizgi film figürleriyle kaplattıklarını, muayene odalarında da çizgi film karakterlerinin resimlerini asarak çocukların korkularının son bulması için çeşitli çalışmalar yaparak konuyla alakalı eğitimler verildiğini vurguladı.