Dadaşlar Arakan´a duyarsız kalmadı

Kızılay tarafından Başlatılan insani yardım desteği kapsamında Erzurum Kızılay Şube Başkanlığı 40 bin 100 TL bağış topladı.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Dadaşlar Arakan´a duyarsız kalmadı

 

Nesrin Çetinkaya

Büyük acılar yaşayarak baskı altında ölüm kalım mücadelesi veren Arakanlı Müslümanlar için insanı yardım desteği başlatan Erzurum Kızılay Şube Başkanlığı 40 bin 100 TL bağış topladı. Bu çığlığa sessiz kalmayan, yardımlarını esirgemeyen Dadaşlara teşekkürlerini sunan Erzurum Kızılay Şube Başkanı Hüseyin Bozhalil, ?Desteğiniz için tüm ihtiyaç sahipleri adına teşekkür ederiz? dedi.

ERZURUM´DAN ARAKANLI MÜSLÜMANLARA İNSANİ YARDIM DESTEĞİ

Konuya ilişkin değerlendirmelerini paylaşan Bozhalil, ?Yüzlerce yıldır baskı altında yaşam mücadelesi veren, 2012 yılında başlayan saldırılar sonrası yerlerinden edilmeye çalışılan Arakanlı Müslümanlar yine büyük acılar yaşıyor. Şiddeti artan saldırılarda binlercesi hayatını kaybeden, on binlercesi göç yoluna düşen Arakanlı Müslümanlara 2012 yılından bu yana insani yardımda bulunan Türk Kızılay´ı, bölgeden yükselen yardım çığlığına sesiz kalmayarak harekete geçti. Çocuk, kadın, genç, yaşlı. Her yaştan ve gruptan yüzbinlerce Arakanlı Müslümanın yarasına merhem olmak isteyen siz hayırseverlerin bağışlarını gerek ülkeleri Myanmar´da göçmen durumuna düşen, gerekse zorunlu olarak göç ettikleri ülkelerde Arakanlılara ulaştırmak için insani yardım operasyonu başlatan Türk Kızılay´ı, bu çığlığa sessiz kalmayan herkesi bir kez daha desteğe davet ediyoruz. Gelin, bu zorlu şartlarda onlar için bir kez daha harekete geçelim. Yaralarını birlikte saralım. Arakanlı Müslümanlar yardımlarınızı bekliyor. Tüm GSM operatörleri üzerinden 2868´e ?ARAKAN? yazıp mesaj yollayarak da 10 TL bağışta bulunabilirsiniz. İnsani yardım çalışmalarına maddi bağışta bulunarak çalışmalarımıza destek olabilirsiniz? diye konuştu.  

Türk Kızılay´ına Nasıl Bağış Yapabilirsiniz?
 
? Bankalarda bulunan Türk Kızılayı bağış tahsilât sistemi ve bağış hesaplarından (Banka Hesap Numaraları),
? Türk Kızılayı internet sitesi üzerinden Kredi Kartı kullanarak elektronik işlemle,
? 168 Türk Kızılayı ücretsiz danışma ve bağış hattından,
? Tüm PTT İşlem Merkezlerinin 2868 no´lu Türk Kızılayı Posta Çeki hesabından,
? Ülke genelindeki tüm Kızılay şubelerinden (Şube adreslerimize internet sayfamızdan ulaşabilirsiniz) bağışınızı gerçekleştirebilirsiniz.