Dadaşlar gönüllü AFAD´cı olmak istiyor

250 Dadaşlar ? O Kahraman Benim´ dedi?

Tarih: 01.01.0001 00:00
Dadaşlar gönüllü AFAD´cı olmak istiyor

Sinan AYDIN

Erzurum Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), geçtiğimiz ay AFAD gönüllüsü olmak isteyenlere yönelik ?O Kahraman Benim´ adı ile bir proje başlattı. Projeye kısa sürede çok sayıda kişi ön kayıt yaptırmak istedi. Erzurum AFAD, gönüllülere dört dörtlük bir eğitim vermek için sayıyı 250 kişide sınırlı tuttu. İl Müdürü Selahattin Karsli, gazeteniz GÜNEBAKIŞ´a yaptığı açıklamada, ?? Projeyi mevcut haliyle değil daha kapsamlı bir şekilde devam ettireceğiz´´ dedi.

??SAYI DAHADA ARTACAK´´

?O Kahraman benim´ projesine Erzurumluların ilgi gösterdiğini belirten Müdür Karsli, ?? İnternetten ön kayıt yaptırmak isteyen çok oldu. Ancak biz gönüllü AFAD´cılara dört dörtlük bir eğitim vermek için sayıyı 250´de sınırlı tuttuk. Çünkü bu kişilerin alacağı eğitimler için kıyafet ve diğer malzeme teminleri de yapılacaktı. Ancak projeyi son anda, daha kapsamlı şekilde sürdürmek için durdurduk. Sebebi ise Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın 100 günlük eylem planını açıklaması idi. Açıklanan eylem planı içerisinde Afetlere müdahale için gönüllü AFAD´cıların yetiştirilmesi çalışması da vardı. Gönüllülük üzerine Daire Başkanlığı kuruldu. Şimdi daha kapsamlı bir çalışma başlattık. ? O Kahraman Benim´ projesi için belirlenen 250 kişi, bu projeye dahi edilecek ve gönüllü AFAD´cı olarak eğitilecek. Hatta sayı daha da artacak´´ dedi.

??ÜNİVERSİTE VE STK´LARLA GÖRÜŞÜYORUZ´´

Gönüllü AFAD´cı olmak isteyenlere ulaşmak için çalışmalarına hız verdiklerini belirten Erzurum İl Afet ve Acil Durum Müdürü  Selahattin Karsli, açıklamalarına şöyle devam etti: ??Gönüllü olacak arkadaşlarla ilk olarak telekonferans yoluyla sonra da yüz yüze görüşmeler yapılarak tam donanımlı bir eğitim verilecek. Elbiselerinden malzemelerine kadar tüm imkanlar sunulacak. Şuan bu işe yoğunlaştık. Gönüllülük esası gençlere yönelik olduğu için bu çerçevede çalışma yürütüyoruz. Üniversite ile ve STK´larla görüşmeler halindeyiz.´´