DADAŞLAR, KUDÜS İÇİN AYAKTA

Erzurum Sivil Toplum Platformu´nun öncülüğündeki çeşitli Sivil Toplum Kuruluşlarının verdiği destek ile geçtiğimiz günlerde İsrail polisinin Kudüs sokaklarında cuma namazı kılan cemaate müdahale etmesi sert bir dille protesto edildi. Lalapaşa Camiinde Cum

Tarih: 01.01.0001 00:00
DADAŞLAR, KUDÜS İÇİN AYAKTA

 

Nesrin Çetinkaya

Geçtiğimiz günlerde İsrail polisinin Kudüs´te Cuma namazını kılan vatandaşlara müdahale etmesi, Erzurumlu vatandaşlar tarafından protesto edildi. Erzurum Sivil Toplum Platformu öncülüğünde, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının katılımı ile Lalapaşa Cami´nde gerçekleşen protestoda, çok sayıda vatandaş ellerinde ki pankart ve Filistin bayraklarıyla, ?Katil İsrail hesap verecek?, ?Kahrolsun İsrail? sloganları attı. Erzurum Sivil Toplum Platformu Başkanı Mustafa Güvenli tarafından yapılan basın açıklaması sonrası İsrail saldırılarında yaşamını yitiren vatandaşlar için gıyabi cenaze namazı kılınarak, hep bir ağızdan dualar edildi.

?NİYET BÜTÜN DÜNYA MÜSLÜMANLARINA MEYDAN OKUMAK?

Erzurum Sivil Toplum Platformu Başkanı Mustafa Güvenli, yapılan müdahalelerde niyetin bütün dünya Müslümanlarına meydan okumak olduğunu belirterek, ?Bütün dünyada Müslümanlara karşı planlı olarak zulüm, ölüm ve zayıf bırakma faaliyetleri devam ettiriliyor. Bu faaliyetlerin bir parçası olarak işgalci ve lanetli İsrail devleti ilk kıblemizde, Kudüs´ümüzde 3 Müslümanı Mescid-i Aksa´da şehit etti ve içerisine girilmeyi yasakladı. Cuma namazı kılmak için bile Müslümanlar Mescid-i Aksa´ya giremedi ve cumayı mescidin dışarısında kılmak zorunda kaldılar. Niyet belli ve bu niyet bütün dünya Müslümanlarına bir meydan okumadır. İşgal rejiminin baskıları ile Mescid-i Aksa´da 48 yıl aradan sonra ilk defa Cuma Namazı kılınamamıştır. Siyonist İsrail bununla da yetinmemiş, Mescid-i Aksa´nın giriş kapılarına yerleştirdikleri detektörler ile ibadet amacıyla mescide gelen Müslümanları ve cenaze namazı için getirilen naaşların bulunduğu tabutlara bile arama zorunluluğu getirdi. Selahattin´in rüyasının hakikate dönüştüğü, cumalar, Mescid-i Aksa´da yasaklanmaktadır. Müslümanlar kendi yurtlarında işgalci İsrail tarafından esaret altında tutulmak istenmektedir. Bir terör devleti olan İsrail daha önce bütün dünyaya hiç umursamadan seyrettirdiği ölüm ve vahşet fotoğraflarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Dünya Müslümanları, İsrail´in bu tasarruflarına karşı çıkmazsa, işgalci rejimin bundan cesaret alarak atacağı bir sonraki adım, Mescid-i Aksa´dan Müslümanları tamamen men etmek olacaktır? ifadelerine yer verdi.

?KUDÜS´TE, İLK KIBLEMİZ MESCİD-İ AKSA´DA, MÜSLÜMANLARIN MALIDIR?

Güvenli, ?Kim Allah´a (cc) ve Resulüne (s.a.v) itaat ediyorsa bilsin ki Kudüs´te ilk kıblemiz Mescid-i Aksa´da Müslümanların malıdır. Oralarda yaşanan zulümlerin, kıyımların hesabı bizden sorulacaktır. Şairin ?Gökte yapılıp yere indirilen şehir´ olarak tanımladığı Kudüs Siyonist İsrail´in işgali altındadır. Davası, İslam cihat ve zulümden kurtuluş olması gereken İslam ülkeleri ise çekişme ve ihtilaflar içerisindedir. Kudüs özgürleşmedikçe, haçlı zihniyeti silinip gitmedikçe, Müslümanlar ellerindekini lanetlilere peşkeş çekmeye devam ettikçe mustazaflara rahat yüzü yoktur? şeklinde açıklamalarını sürdürdü.