Dadaşlar güne karla uyandı

Erzurum yeni güne karla uyandı. Kısa süre de kenti etkisi altına alan kar yağışı bazı vatandaşlara zor anlar yaşatırken, çocuklar tarafından mutlulukla karşılandı. Kar birikintilerinin oluşturduğu kartpostallık manzaralar büyük be

Tarih: 14.12.2022 13:06
Dadaşlar güne karla uyandı

Talha KOCA

Erzurum'da gece saatlerinde başlayan kar yağışı sonrası vatandaşlar güne karla uyandı. Kenti etkisi altına alan kar yağışı sabah saatlerinde son bulurken, sürücüler de zor anlar yaşadı. Dün itibariyle etkili yağış ile Palandöken de başlayan kayak sezonu da çoğu vatandaş tarafından hoş karşılandı ve vatandaşlar yeni sezonda kayak yapmanın tadını çıkarttı. 

ÇOCUKLARIN KAR TOPU KEYFİ

Kenti etkisi altına kar yağışını fırsat bilen çocuklar, kendilerini sokağa atarak kar topu oynadı. Kar topu savaşı yapan çocuklar, kar yağışını uzun zamandır beklediklerini ve sırf kar topu oynamak için öğleden sonra okulu kırdıklarını söylediler. Çocukların savaşı vatandaşlar tarafından da hoşça karşılanarak renkli görüntüler oluşturdu. Gün içerisinde akşam saatleri yaklaşmadan eriyen ve belediye ekipleri tarafından da temizlenen kar birikintileri, kış mevsiminin tamamen başlandığının ve yaklaşık 3 ay boyunca devam edeceğinin göstergesi oluyor. Etkili yağış sonrası kendisine ait dükkanının önünde biriken karları temizleyen vatandaşlardan kıraathane işletmecisi Yavuz Gezer “Şehrimizin kara kışı başlamış bulunmakta. Bu yıl gecikti diyebilirim. Ancak biz hiç beklemiyorduk aslında, bu yıl yağmasa çok iyi olurdu. Gerçi eskisi gibi kar yağmıyor. 51 yaşındayım, gençlik zamanlarım da metrelerce kar yağardı, o zamanlar da mahallemizde yer alan evlerin çatılarını küreyerek iyi para kazanırdık. Şimdiler de öyle kar yağmasa da bizim memleketin kışı pek çekilmiyor” dedi.

CUMA GÜNÜNE KADAR KAR YOK!

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün verilerine göre Cuma gününe kadar kar yağışı beklenmiyor. Cuma günü tekrarlanacak yağış için de uyarılar geldi. 1 Aralık itibariyle kışlık lastiklerini takmayan araç sürücülerine de bin 152 Lira ceza kesileceği tekrarlanırken, lastiklerini hala değiştirmeyen vatandaşlar da önemle uyarıldı. Kış mevsiminin başladığı kentte vatandaşların kar heyecanı devam ediyor.