Dadaşların desteğiyle Türkiye şahlanacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum´un Anadolu´daki güzel başlangıcın adeta anahtarı ve giriş kapısı olduğunu vurguladı. Milli mücadele döneminde Erzurum´dan başlayan yolculuğun, düşmanın Ege´de denize dökülmesine kadar kesintisiz sürdüğünü belirt

Tarih: 01.01.0001 00:00
Dadaşların desteğiyle  Türkiye şahlanacak

Nesrin Çetinkaya

 

İstasyon Meydanında Erzurum Mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bölücü teröristlerin bir ara Erzurum´a musallat olmaya çalıştıklarını ama tutunamadıklarını hatırlatarak, ?Dadaşın olduğu yerde terörist olmaz? dedi

HDP´YE ALMANYA´DA MİTİNG İZNİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ?Erzurum, buradan öyle bir ses verin ki Anadolu´nun dört bir yanından duyulsun. Hatta öyle bir ses verin ki, dünyanın dört bir yanında bize dost olan kalpleri ferahlatsın, husumet besleyen yürekleri de titretsin.? diyerek, Avrupa´da AK Parti´nin ming yapmasına müsaade etmeyen, HDP´ye miting izni veren yönetimleri sert bir şekilde eleştirdi. Erdoğan, ?Avrupa´da PKK terör örgütünün, YPG´nin, PYD´nin ön kuvveti durumunda olan HDP´ye meydanlarda miting yapma müsaadesi veren yönetimler, AK Parti´ye oralarda müsaade etmiyorlar, salonlarda yer vermiyorlar. Niye? ´Ne kadar engellersek o kadar kar´ diyorlar. İsteseniz de istemeseniz de Bosna Hersek size yetti. İşte, şimdi de Erzurum´dayız, dadaşlar size yeter. Şimdi buradan hep beraber seslenelim, ´Vakit birlik vakti, vakit Türkiye vakti.´ Unutmayın yaparsa yine AK Parti yapar. İnşallah sizlerin desteğiyle irade, erdem ve cesaretle Türkiye şahlanacak. Hiç endişeniz olmasın."

NEDEN ERZURUM?

Erzurum´un Anadolu´daki güzel başlangıcın adeta anahtarı ve giriş kapısı olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli mücadele döneminde Erzurum´dan başlayan yolculuğun, düşmanın Ege´de denize dökülmesine kadar kesintisiz sürdüğünü belirtti. Erdoğan, "Biz de yeni bir başlangıç olarak gördüğümüz 24 Haziran seçimleri için yine Erzurum´dan yola çıkalım istedik. İl kongremize geldiğimizde Erzurum´un Hz. Ömer´den bugüne bizim için ne anlama geldiğini uzun uzun anlatmıştım. Erzurum´dan aldıkları feyzle tüm Anadolu´yu, Balkanları medeniyetimizin güneşiyle aydınlatan ecdadı, buradan bir kez daha rahmetle, hürmetle yad ediyorum."

ERZURUM KURUCU ŞEHİR

Erzurum´un, kurucu şehir olma vasfı sebebiyle pek çok saldırıya hatta işgale de maruz kaldığını hatırlatan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: ?Evvela bundan 140 ve 190 yıl önce iki kez işgali, bu acıyı yaşayan Erzurum, bir asır önce de Sarıkamış faciasının ardından bir kez daha aynı zulmetle sarsılmıştır. Ama Erzurum, her seferinde yeniden özgürlüğe kavuşmasını bilmiş, yeniden ayağa kalkmıştır." 

DADAŞIN OLDUĞU YERDE TERÖRİST OLMAZ

Şehre musallat olan Ermeni çetelerini temizleyen Kazım Karabekir Paşa´nın burada sağladığı huzur ve sükunun hala devam ettiğini dile getiren Erdoğan, bölücü teröristlerin bir ara Erzurum´a musallat olmaya çalıştıklarını ama tutunamadıklarını hatırlattı.

"Dadaşın olduğu yerde terörist olabilir mi, barınabilir mi?" diye soran Erdoğan´a, Dadaşlar "Hayır" yanıtını verdi.

Alanı dolduran partililere, "24 Haziran´da 6´da 6 yapmaya hazır mıyız?" sözleriyle seslenen Erdoğan, partililerle beraber, "Durmak yok, yola devam." diye konuştu.