Dadaş´tan Kadıköy´de muhteşem geri dönüş

Erzurumspor Kadıköy´den bir puanla ayrıldı

Tarih: 01.01.0001 00:00
Dadaş´tan Kadıköy´de muhteşem geri dönüş

 

 

Erzurumspor Fenerbahçe karşısında muhteşem bir geri dönüşe imza attı. İlk yarının 18 ve 27´inci dakikalarında Ayew ve Skertel´in attığı gollerle geriye düşen mavi beyazlı ekip karşılaşmanın ikinci yarısında inisiyatifi alan ekip oldu, 48´de Emrah Başsan, 90 artı 2´de ise Thy´ın muhteşem golüyle Fenerbahçe´ye Ülker stadyumunu dar etti.

İLK YARI FB´NİNDİ

Spor Toto Süper Lig´in 16. hafta kapanış mücadelesinde yeni teknik direktörü Ersun Yanal ile ilk maçına çıkan Fenerbahçe, BB Erzurumspor´u konuk etti. Maçın ilk yarısında baskılı olan taraf ev sahibi Fenerbahçe idi. Yoğun taraftar baskısının yaşandığı karşılaşmanın ilk yarısı, sarı-lacivertli ekibin 2-0´lık üstünlüğüyle tamamlandı.

ERZURUMSPOR İKİNCİ YARIYA DAMGA VURDU

Maçın ikinci yarısında mutlak puan almak isteyen bir farklı Erzurumspor vardı. Oldukça akıllı ve istekli bir oyun sergileyen mavi beyazlı ekip orta saha hakimiyetini de FB´den aldı. Baskılı oyun ve presslerle FB´yi oyundan düşüren Erzurum ekibi önce Emrah Başsan, maçın bitimine yaklaşılan 90 artı 2´de de Thy´le istediğini aldı: 2 ? 2.

ERZURUMSPOR 16´INCI SIRADA KALDI

İstanbul´da Fenerbahçe´den 1 puan alan Erzurumspor puanını 15´e yükseltti. 16 maçında 3 galibiyet, 7 beraberliği bulunan Erzurumspor toplamda 6, dış sahada ise 5´inci beraberliğini aldı. 16 maçında 15 gol atan Erzurumspor kalesinde 21 gol gördü. Mavi beyazlı ekip lig sıralamasında averaj üstünlüğüyle FB´nin üstünde 16´ıncı sırada kaldı.

ALKIŞLAR MEHMET ÖZDİLEK´E

Erzurumspor Son iki haftada üst üste aldığı Bursaspor ve Malatyaspor yenilgilerinin şokunu Fenerbahçe karşısında atlattı. Mehmet Özdilek ile 10´uncu maçına çıkan Erzurumspor 5´inci beraberliğini alırken, Özdilek Trabzonspor ve Fenerbahçe gibi 4 büyük takımın ikisinden hem de deplasmanda puan alan teknik direktör oldu.

MAÇTAN DAKİKALAR

7. dakikada Ayew´in savunmanın arkasına attığı yüksek pasta Egemen´den seken top Slimani´nin önünde kaldı. Bu futbolcunun plase şutunda top az farkla auta çıktı.

11. dakikada Isla´nın pasında topla buluşan Valbuena, rakibini geçip son çizgiden Slimani´ye çıkardı. Bu futbolcu sert vurdu ancak yandan dışarı gönderdi.

18. dakikada Eljif´in derin pasında son çizgiye inen Isla bekletmeden arka direğe ortaladı. 2 rakibinin ortasından iyi yükselen Ayew, kafayla topu ağlara gönderdi. 1-0

27. dakikada kazanılan köşe vuruşunda topun başına gelen Valbuena ceza sahası içine ortaladı. Savunmanın arasından iyi yükselen Skrtel kafayı vurdu ve farkı 2´ye çıkardı. 2-0

36. dakikada gelişen Fenerbahçe atağında Mehmet Ekici, Slimani´ye pasını aktardı. Bu futbolcu bekletmeden savunmanın arkasına aşırttı. Valbuena´nın gelişine sert şutunda kaleci Sehic 2 hamlede topa sahip oldu.

48. dakikada Kunu´nun sol kanttan ortasında ceza sahası içinde Taylan´ın bıraktığı topa arka direkteki Emrah sert vurdu ve farkı 1´e indirdi. 2-1

53. dakikada Slimani´nin pasında topla buluşan Eljif, yine müsait durumdaki Slimani´yi gördü. Ancak Cezayirli futbolcu çok kötü bir vuruş yaparak topu yandan auta gönderdi.

57. dakikada topla buluşan Mehmet Ekici, rakibini geçtikten sonra ceza sahası dışından çok sert vurdu ancak top direğin dibinden auta çıktı.

63. dakikada Valbuena´nın pasında ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Eljif Elmas çok sert vurdu ancak meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

70. dakikada Benzia´nın ara pasında ceza sahasına giren Ayew, Egemen´i vücut çalımıyla geçip kaleciyle karşı karşıya kaldı. Yakın mesafeden vuruşunda Sehic gole izin vermedi.

90+2. dakikada Sunu´nun ceza sahası içine gönderdiği topu Fenerbahçe savunması uzaklaştıramazken, meşin yuvarlak son olarak Thy´nin önünde kaldı. Bu futbolcunun dönerek vuruşunda top uzak köşeye gitti ve ağlarla buluştu. 2-2

 

ERZURUMSPOR SON 10 HAFTA

Erzurumspor 1-0 Aytemiz Alanyaspor

Trabzonspor A.Ş. 0-0 Erzurumspor

Erzurumspor 1-1 Kasımpaşa A.Ş.

Akhisarspor 1-1 Erzurumspor

Erzurumspor 2-1 Göztepe A.Ş.

Erzurumspor 1-0 Antalyaspor A.Ş.

Bursaspor 2-1 Erzurumspor

Erzurumspor 1-3 Malatyaspor

Fenerbahçe A.Ş. 2-2 Erzurumspor