DAĞ MAHALLESİ VATANDAŞLARI MAĞDUR OLMAYACAK

AK Parti Erzurum İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu, dağ mahallesindeki mağdur olan vatandaşlarla toplantı yaptı.

Tarih: 25.06.2023 18:35
DAĞ MAHALLESİ VATANDAŞLARI MAĞDUR OLMAYACAK

www.erzurumgunebakis.com/ Rabia ASLAN KARAKAŞ

Gazeteniz Günebakış’ın “Talan ETTİLER” manşetiyle gündeme getirdiği Yakutiye İlçesine bağlı Dağ mahallesindeki evleri kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan evlerin vatandaşların mağdur olmasıyla ilgili yapılan haber ses getirirken AK Parti Erzurum İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu,  Dağ mahallesindeki mağdur olan vatandaşlarla görüşme yaptı.  

Dağ mahallesindeki mağdur olan vatandaşların sorunlarıyla kendisinin bizzat takipçisi olacağını ifade eden AK Parti Erzurum İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu,  mağdur olan vatandaşların bilgilendirileceğini ve mağdur edilmeyeceğini söyledi.

Ak Parti İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu ile görüşme yaptıklarını ifade eden Dağ mahallesi ev sahiplerinden Mustafa Gedikoğlu, Ak Parti İl Başkanından  mağdur olmayacaklarının sözünü aldıklarını dile getirdi. 


Gedikoğlu,” Erzurum Ak Parti İl Başkanıyla vatandaşlarla toplanarak görüşmeye gittik.  Kamulaştırma bedellerinin bizim evlerimize oranla çok düşük fiyat bedelleri biçildiğini söyledik. Ve bizlere kentsel dönüşümden verilecek dairelerinin de fiyat bedellerinin yüksek olduğunu ilettik.  2018 de yapılan kamulaştırma bedelleriyle 2023 de yapılan kamulaştırma bedelinin uyuşmadığını biz vatandaşların bu durumdan muzdarip olduğunu biz vatandaşlarımızın dairelerine çok düşük fiyatlar biçildiğinden dolayı dağ mahallesinde yaşayan vatandaşlar sorun yaşadığını da iletmiş olduk.  Ya kamulaştırmadan verilen evlerin fiyatlarının düşürülmesi gerektiğini ya da bizim evlerimize verilen kamulaştırma bedellerini yükseltmelerinin gerektiğini de görüşerek mağduriyetimizi görüştük.  Görüşmeye 30 vatandaşımızla birlikte gittik.  Ak Parti İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu’ da notlarını alarak bu konu hakkında görüşerek bizlere dönüş yapacağını söyledi.  Ayrıca benimle beraber 5 vatandaşımızın da cep telefon numaralarını da alarak bilgilendireceğini de söyledi. Biz vatandaşlar da ayrıca şunu söylemiş bulunduk.  Dağ mahallesini komple yıkarak kentsel dönüşüm projesini yapmaya başladınız ama bizlerin mağduriyetini görmediniz.  Bari sizler ön ayak olarak bizlerin mağduriyetini gidermek için cumhurbaşkanımızla görüştürerek yardımcı olursanız seviniriz gibi söylemler de bulunduk. Sonuç olarak bizlere dönüşler sağlanacağını ve tekrardan bizleri partiye davet edeceğini ayrıca dağ mahallesine gelerek, görerek değerlendirmelerini söyledi. “