Daha bir kış bile görmedi! 15 günde çöktü

Erzurum’un Yakutiye İlçesine bağlı Şükür Paşa semtindeki bozuk yol vatandaşları isyan ettirdi.

Tarih: 08.11.2023 12:38
Daha bir kış bile görmedi! 15 günde çöktü

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru 

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından bağlı Şükür Paşa semtindeki Şıh köyü caddesinin asfaltının 15 gün önce yeniden yapılan asfaltın çökmesi vatandaşların tepkisine neden oldu.

Göstermelik asfalt döküldüğünü ifade eden vatandaşlar, sorunun çözülmesini istediklerini söyledi.

Vatandaşlar,” Buraya doğru dürüst bir yol yapılmadı, yapılan asfalt hemen bozuluyor. Bu nasıl asfalt? Daha üstünden bir kış geçmeden yollar perişan oldu göstermelik asfalt dökülmüş. Mahallemizdeki yolumuz çukur içinde. Başka yolumuz yok. Kullandığımız araçlarımız bozuk yollardan dolayı zarar görüyor. Erzurum Büyükşehir Belediye başkanımıza çağrımız bu yıl yolların tamamını düzeltse, asfalt yapsa çok güzel olur. Yapılacak olan asfaltın sağlam olmasını bekliyoruz. Onun için bir an önce bu yola el atıp düzeltilmesi gerekir. Sorunun çözümünü istiyoruz. 

Bu sefer mala değil cana zarar gelebilir”
“Özellikle yoğun trafiğin olduğu yollarda, araçların geçişiyle birlikte çatlaklar daha da kötüleşebilir ve yolun kullanılabilirliği azalabilir. Bozulan asfalt yüzeyleri, sürücüler için kaygan bir zemin oluşturabilir ve fren mesafelerini uzatabilir. Ayrıca, çatlaklar ve yarıklar nedeniyle sürücüler kontrol kaybı yaşayabilir ve araçlarının dengesini kaybedebilirler. Bu durum trafik kazalarının artmasına ve yaralanmalara yol açabilir. Yollar yüzünden birçok aracın tekerleği patladı, çoğu aracın makası ve amortisörleri zarar gördü. Bu yollarda araçlarımız yıpranıyor. Her ay araçları bakıma götürmek zorunda kalıyoruz. Vatandaşa daha iyi ulaşım sağlanılm​​​​​​​alı. Burada diyoruz kim ilgileniyorsa tekrardan gözden geçirsin. Bu yolu onarsın aksi taktirde  bu sefer mala değil cana zarar gelebilir. Bugün malımıza gelen zarar yarın canımızdan da olabiliriz. Onun için yetkililer bir an önce el atmalı ve yolu güzel bir şekilde onarılmalıdır. “