DAMLA TESPİHİN FİYATI 2 BİN 500 TL

Damla kehribar taşı doğada ki en faydalı taşlardan bir tanesi olup, pek çok rahatsızlığa iyi geldiği bilinen bu taş birçok kişi tarafından temin edilmektedir.

Tarih: 09.02.2024 13:21 Güncelleme: 09.02.2024 13:26
DAMLA TESPİHİN FİYATI 2 BİN 500 TL

www.erzurumgunebakis.com/İhsan KUMRU

Damla Tespih fiyatının 2bin 500 TL’den  başladığını ifade eden tespih satıcıları esnafı, Erzurum kültüründe oldukça önemli bir yere sahip olan ve vatandaşların stres atmak için tek çare olarak gördükleri tespihler, son yıllarda satışlarda artış olduğunu söylediler.

Tespih Esnafı,” Damla Tespih fiyatının 2bin 500 TL’den satışa sunuyoruz. Son dönemlerde damla tespih satışlarında artış yaşandı. Yaptığımız tespihlerin fiyatı ham maddenin değerine göre değişiyor. Tespihlerde çok üst segment ve alt segment fiyatlar var. Tespih ilk aşamalarda ham madde olarak yani kaya yada değerli ahşap olarak bize geliyor. Biz de gelen ham maddeyi özel ölçülere göre kesiyoruz. Kestiğimiz tespihin ham maddelerini çeşitli aşamalardan geçiriyoruz. Yaptığımız tespihlerin tamamlanma süresi ise özelliğine göre değişiyor. Bazı tespihler bir gün, bazıları bir hafta, kimisi bir ay sürüyor.  Damla tespih ağrı dindirici özelliği bulunmaktadır. Özellikle diş ağrıları ve diğer hastalıklardan kaynaklı olan ağrıları önemli ölçüde dindirir. Bu taş fosilleşmiştir. Doğadan ilk olarak çıkarıldığında mat bir görünümü vardır. Kehribar taşı işlendikçe parlaklığı işlenme ile doğru orantılı olarak artar. Tam anlamı ile bir taş olmadığından dolayı yumuşak ve hafif bir taştır. Damla kehribar taşının sarıya çalan bir rengi bulunur. Güneş ışığı ile birlikte renk değişimi olabilmektedir. Aksesuar ve takı olarak da kullanılmaktadır. Günümüzün en büyük sorunlarından olan stres ve günlük sıkıntılar, insanları bir şeylerle ilgilenmeye yöneltiyor. Erzurum kültüründe oldukça önemli bir yere sahip olan ve vatandaşların stres atmak için tek çare olarak gördükleri tespihler, son yıllarda satışlarda artış oldu. En fazla rağbet görenler ise antika kehribar tespihler. Kehribarın en büyük özelliği, stresi giderip ruhu dinlendirmesidir. Ruh sağlığına iyi geldiğine inanılan 'sıkma' ve 'damla' kehribar tespihleri birçok erkek asırlardır elinden düşürmüyor.”