DAP Mobil Koyun Banyoluğu Prototipi Üretildi Seri üretime başlanıyor

Doğu Anadolu Bölgesinde küçükbaş hayvanların sağlıklı şekilde yaşamalarını sağlamak amacıyla, DAP İdaresi Başkanlığı ve Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü arasında imzalanan protokolle "Hayvancılık Altyapısının Geliştirilmesi Projesi" kapsamında yer alan "Mo

Tarih: 01.01.0001 00:00
DAP Mobil Koyun Banyoluğu Prototipi Üretildi  Seri üretime başlanıyor

Dilek BAYRAK

Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Makinaları ve Teknolojileri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Bahadır Sayıncı tarafından prototipi tasarlanan makinanın üretimine başlandı ve Prof. Dr. Ahmet Çelik ve Yrd. Doç. Dr. Cihat Yıldız´ın üretim sürecinde verdiği destekle mobil koyun banyoluğunun prototipi tamamlandı.

Prototip olarak imal edilen Mobil Koyun Banyoluğunun test çalışmaları için DAP İdaresi Başkanı ve Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Makinaları ve Teknolojileri Mühendisliği Bölümünden Proje Ekibi imalat yerinde incelemeler yaptı. İnceleme sonunda mobil koyun banyoluğunun önümüzdeki günlerde tamamlanacağı ve bölgedeki küçükbaş hayvancılığın hizmetine sunulacağı öngörüldü. Seri üretimi yapılacak olan Mobil Koyun Banyoluğu ile küçükbaş hayvanlara seri halde ilaçlı banyo yaptırılması ve parazitlere karşı korunması hedefleniyor.