DELEGE TORUNLARI ERZURUM´A GELİYOR

İl Kültür Turizm Müdürü Cemal Almaz, bu yıl 23 Temmuz Erzurum Kongresi etkinliklerine bir ilk olarak farklı illerden 32 delege torununun katılacağını duyurdu. Bu sene itibari ile Kongre etkinliklerini biraz daha farklı kılmaya çalıştıklarını belirten Alma

Tarih: 01.01.0001 00:00
DELEGE TORUNLARI ERZURUM´A GELİYOR

 

Nesrin Çetinkaya

İl Kültür Turizm Müdürü Cemal Almaz, 23 Temmuz´da düzenlenecek olan Kongre etkinlikleri ile ilgili GÜNEBAKIŞ´a özel değerlendirmelerde bulundu.  Bu sene itibari ile Erzurum Kongresi etkinliklerini biraz daha farklı kılmaya çalıştıklarını kaydeden Almaz, bu kapsamda resmi protokol töreninden sonra Kongre Binasında Devlet Tiyatroları Bölge Müdürlüğü tarafından, temsili bir canlandırma yapılacağını bildirdi. Bu yıl ilk defa farklı illerden törene 32 delege torunun katılacağı bilgisini paylaşan Almaz, günün anlam ve önemine binaen konuşmalar gerçekleştirildikten sonra, delege torunları ile Tortum, Uzundere gezisi yapılacağını söyledi. Tüm hazırlıkların tamamlanarak, hiçbir aksaklığa yer verilmeyeceğini dile getiren Almaz, ?Erzurum´u en iyi şekilde temsil edeceğiz, Kongre´yi en iyi şekilde yaşatmaya ya çalışacağız? diye konuştu. 

ERZURUM KONGRESİ ETKİNLİKLERİ

23 Temmuz kongre etkinlikleri ile ilgili detayları aktaran Almaz, ?Malumunuz 23 Temmuz yaklaşıyor. Tabi ki bu doğrultuda 23 Temmuz deyice akıllara Erzurum Kongresi geliyor. Bu sene Erzurum Kongresi etkinliklerini biraz daha farklı kılmaya çalıştık, tüm birimlerimiz Valilik, Belediye, Atatürk Üniversitesi, Gençlik Spor ve Kültür Turizm İl Müdürlüğü olmak üzere ortak bir program öngördük. Törenlerimiz malumunuz olduğu üzere resmi protokol törenleri ile saat sabah 10.00´da Havuzbaşı Kent Meydanı´nda gerçekleşecek. Oradaki seremonilerden sonra ise Kongre Binası´na geçeceğiz. Orada ise saat 11.00´de törenlerimiz start alacak. Temsili bir karşılama Devlet Tiyatroları Bölge Müdürlüğümüz tarafından, temsili bir canlandırma yapılarak tören başlayacak. Kongre Binamızın içerisinde temsili canlandırmamız devam edecek.  Sergilerimiz olacak. Orada delege torunlarından temsili bir konuşma yapılacak? ifadelerine yer verdi.

FARKLI İLLERDEN 32 DELEGE TORUNU ERZURUM´A GELECEK

Etkinlikler kapsamında farklı illerden 32 delege torununun Erzurum´a geleceği bilgisini paylaşan Almaz, ?Günün anlam ve önemine binaen konuşmalar gerçekleştikten sonra, ilk defa delege torunlarımız ile bir Tortum, Uzundere gezisi yapacağız. Orada bir yemek organizasyonumuz olacak, akşam ise Valiliğimizin bir yemek programı olacak. Erzurum´a gelen delege torunları Cumartesi günü katılıp, Pazartesi günü ilimizden ayrılacaklar. Farklı illerimizden yaklaşık olarak 32 delege torunu gelecek. Ağırlanmaları, konaklamaları, gezileri, araçları için gerekli her şey karşılandı, hiçbir aksaklık olmadan Valilik tarafından organize edildi. Çeşitli hediyeler sunulacak onlara. Erzurum´u en iyi şekilde temsil edeceğiz, Kongre´yi en iyi şekilde yaşatmaya ya çalışacağız? diye konuştu.