Demiryolu tüneli ışık görme töreni!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'ndan Bahçe – Nurdağı (Fevzipaşa) Varyantı Demiryolu Tüneli Işık Görme Töreni'nden açıklamalarda bulundu.

Tarih: 01.08.2023 13:01 Güncelleme: 01.08.2023 13:03
Demiryolu tüneli ışık görme töreni!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun açıklaması şu şekilde;

Yüzyılın en büyük felaketinde yüzyılın en büyük dayanışmasını sergiledik. Bizim işimiz hizmet, gücümüz ise milletimizdir. Bu zamana kadar nasıl Türkiye’nin önünü açan yatırımlar yaptıysak bundan sonra ülkemizin aydınlık geleceği için hiç durmadan çalışmaya devam edeceğiz. 

2003’ten bu yana Cumhurbaşkanımız liderliğinde demiryollarımıza yatırımlar yaptık. Vatandaşlarımızı yüksek hızlı trenle buluşturduk. Elektrikli ve sinyalli hallere getirerek kapasitelerini artırdık. Bunun sonucunda hem yolcu hem yük taşımacılığında rekorlar kırdık.  

136 km uzunluğundaki İzban ile İzmir’i bir uçtan bir uca bağladık. Asrın projesi Marmaray ile İstanbul boğazının iki yakasını demiryolu ile birbirine bağladık. Marmaray’ı 1 milyar kişi kullandı. Şimdi de önemli yatırımlardan birisi olan Mersin, Adana, Osmaniye, Mersin, Adana, Gaziantep projemiz için önemli etap olan 17 km uzunluğundaki Bahçe – Nurdağı Hızlı Tren projemizin ışık gördü törenini icra edeceğiz. 

9500 metrelik iki tüp tünelin inşaatına devam ediyoruz. Bugün önemli bir proje. Bahçe-Nurdağı hızlı tren projemiz ile 32.5 km’den hattımızı 17 km’ye düşüreceğiz.  HABER MERKEZİ