Demokratik Bir Seçim ve Sorunlara Odaklı Yönetim Bekliyoruz

Erzurum Baro Başkanı Talat Göğebakan, 2024 yerel seçimleri üzerine açıklamalarda bulundu.

Tarih: 23.01.2024 10:50
Demokratik Bir Seçim ve Sorunlara Odaklı Yönetim Bekliyoruz

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ

Erzurum Baro Başkanı Talat Göğebakan, 2024 yerel seçimleri öncesinde yaptığı açıklamada, vatandaşların en temel beklentisinin anayasa, yasa ve seçim mevzuatına uygun, şeffaf ve adil bir seçim olduğunu vurguladı. Göğebakan, seçim sürecinde yaşanabilecek tartışmalardan ve şaibelerden uzak, saygılı bir ortamın oluşturulması gerektiğini belirtti.

Vatandaş olarak beklentilerinin kavgalardan ve gürültüden uzak, herkesin tercihine saygı gösterildiği bir seçim olduğunu ifade eden Göğebakan, seçilen yetkililerden kente yönelik çözüm odaklı adımlar beklediklerini dile getirdi. Kentin sorunlarının, halkın yaşadığı zorlukların çözüme kavuşturulması, işsizlik sorununa etkili çözümler bulunması, çevre ve mimari sorunlara yönelik projeler geliştirilmesi gerektiğini belirtti.

Göğebakan, ulaşım ve ekonomik sorunların en aza indirilmesi, Erzurumlulara daha iyi yaşam şartlarının sağlanması için demokratik bir seçimin önemine vurgu yaptı. Demokrasinin, saygılı olmayı ve insanların birbirine karşı tahammüllü olmalarını gerektiren bir rejim olduğunu hatırlatan Göğebakan, herkesin tercihlerini özgürce yapabileceği bir ortamın oluşturulması gerektiğini ifade etti.

Erzurum Baro Başkanlığı olarak beklentilerinin, yasalara saygılı ve şehrin sorunlarını çözmeye odaklanan isimlerin ve yönetimlerin seçilmesi olduğunu vurgulayan Göğebakan, açıklamasını, demokratik değerlere uygun bir seçim ve şehir yönetimi beklentileriyle noktaladı.

2024 yerel seçimlerinde her şeyden önce anayasaya, yasaya, seçim mevzuatına uygun, tartışmalardan ve şaibelerden uzak bir seçim istiyoruz. En azından bir vatandaş olarak beklentimiz bu yönde. Kavgadan gürültüden uzak, herkesin tercihine saygı duyulduğu bir seçim istiyoruz. Seçilenlerden de doğal olarak yararlı şeyler bekliyoruz. Kentin sorunlarının, kentte yaşayan insanlarımızın sorunlarının çözüldüğü, işsizlerimize iş imkânı sorununun çözüldüğü, çevre sorunlarının, mimari sorunların çözüldüğü iyi bir kent istiyoruz. Ulaşım, ekonomik sorunlarının en aza indirildiği, insanlarımıza, Erzurumlulara iyi yaşam şartlarının sağlanmasına sebep olacak bir seçim istiyoruz. Bu sistemin adı demokrasidir. Demokrasi, saygılı olmayı, insanların birbirine karşı tahammüllü olmalarını gerektiren bir rejimdir. İnsanlar tercihlerini yapacaklar. Bu tercihlerden sonra da hani parti temsilcileri kazanacaksa o temsilciler şehri yönetecekler ama bunu yönetirken de Erzurum Baro Başkanlığı olarak bizin beklentimizde; yasalara saygılı, şehrin sorunlarını çözmeye odaklanan isimler ve yönetimlerin seçilmesini umuyoruz.